Ovo je Filip koji je hrabro odbrusio policajcu: Goloruki narod gurate?



Mladić koji je danas pokazao izuzetnu hrabrost usprotivivši se komanidru PU Savski venac Aleksandru Krstiću koji se bahato obračunavao sa građanima, a koji su blokirali Gazelu je Filip Kalmarević iz Naprednog kluba.

Svoj „okršaj“ sa Krstićem Kalmarević je ispričao za Newsmax Adria.

„Jedno desetak policijaca je pokušalo da izgura ljude sa Gazele. U tom trenutku ja sam viknuo: ‘Šta ćete? Na goloruki narod, da ih gurate'“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, jedan njihov komandir, kako pretpostavlja, mu je prišao i rekao: „Tako je, da guraćemo goloruki narod“.

„Gurnuo me, na šta sam ja u samoodbrani gurnuo njega. Posle toga su se umešali ljudi i to se sve rešilo bez nekih ozbiljnijih posledica“, objasnio je Filip Kalmarević.

Snimak nasrtanja komandira PU Savski venac Aleksandra Krstića i njegovo bahato ponašanje prema demonstrantima na Gazeli ubrzo je postao viralan na društvenim mrežama.

Međutim, to nije bilo sve. Ubrzo se pojavio i drugi snimak sa dela auto-puta kod Sava centra na kome se vidi kako Krstić fizički odvlači jednu devojku i baca preko bankine.

Inače, pre nego što ju je bacio preko bankine, ova hrabra devojka, na pitanje da li je svesna šta radi, uzvratila Krstiću: „Jesam, a ti“ , nakon čega ju je bacio preko bankine.

Podsetimo, sirom Srbije danas je organizovana blokada ključnih saobraćajnica u znak protesta protiv donošenja zakona o eksproprijaciji zemljišta i zakona o referendumu, koji su, prema mišljenju stručne javnosti, „skrojeni“ u korist kompanije Rio Tinto, koja planira eksploataciju litijuma u zapadnoj Srbiji. U Beogradu na sat vremena bile su blokirane Gazela, Mostarska petlja, kao i Pančevački most.

Izvor: Nova.rs