Aleksej Bjelogrlić zove na protest: Dosta smo nabijali glavu u ekran



Glumac Aleksej Bjelogrlić uputio je poziv mladima da izađu na ekološki protest u subotu i suprostave se svemu "što nam se dešava mirno i dostojanstveno".

„Dolazi nam subota, imam poruku za moju generaciju i drugare da smo dosta nabijali glavu u ekran i dosta smo pričali da nas se sve stvari koje se dešavaju ne tiču, ovo što nam se sada dešava itekako nas se tiče, svih nas, a pogotovo nas mladih. Koga da se tiče ako ne nas“, rekao je na kraju gostovanja u Novom danu.

„Treba da izađemo na ulicu u subotu mirno i dostojanstveno i da se suprostavimo svemu što se dešava jer – otimaju nam sve, ali nismo se nadali da će i vazduh i vodu da nam otimaju. Treba da se usprotivimo svim tim odlukama mirno i dostojanstveno u subotu“, rekao je mladi glumac.

Bjelogrlić je govorio i o svojim ulogama u JDP.

„Kada sam odlučio da se bavim glumom san mi je bio da prve korake steknem u pozorištu, a da sam mogao da biram to bi bila – scena Ljuba Tadić u JDP-u. Čast mi je da tamo tumačim uloge“, rekao je on u u svom prvom televizijskom gostovanju.

Debitovao je kao dečak u filmu „Montevideo, Bog te video“. Gledali smo ga u seriji „Žigosani u reketu“, u drugoj sezoni serije „Senke nad Balkanom“ tumačio je lik mladog boksera iz Jatagan male. Najmlađi je član JDP, gde igra i predstavi „Zagreb-Beograd via Sarajevo“.

„Ivo Andrić je brend srpski i jugoslovenski, bio mi je veliki izazov da pristupim liku Andrića, ali nisam hteo da se previše opteretim njegovim likom i delom, već da kroz tekst napravim svoj lik i radnju“, kazao je o ulozi Andrića u toj predstavi.

„Moje pozorište gaji vrednosti zemlje koja više ne postoji, ne kažem da su sve vrednosti te zemlje dobre, ali ima dobrih, a često se u današnje vreme odričemo se nekih vrednosti, a drago mi je da se JDP njih ne odriče već i neguje“, rekao je o JDP-u.

On je rekao i da se ne opterećuje slavom. „Nemam osećaj da sam nešto poznat, ako i osećam da sam poznat ne pripisujem to sebi već svom prezimenu, nalažost je tako, i nisam previše srećan zbog toga, ali nosim se sa tim, nosim ga sa ponosom…“, dodao je.

Izvor: N1 Beograd