Mladić iz Temerina očitao lekciju Brnabić: Dajete 600 miliona € za Premijer ligu, a Vojvodina nema pijaću vodu



Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje i boračka pitanja Darija Kisić Tepavčević, boravile su u Naučno tehnološkom parku u Nišu na skupu “Dijalog sa mladima” u organizaciji Krovne organizacije mladih. Pored priče o problemima mladih, poput nezaposlenosti, skup je i obležio govor jednog učesnika koji je podsetio premijerku da Srbija izdvaja 600 miliona evra za pravo prenosa Premijer lige Engleske, napominjući da je 710 miliona potrebno kako bi kompletna Vojvodina dobila pijaću vodu.

Premijerki se pred kraj diskusije obratio mladić Nemanja Obradović iz Temerina, koji je sebe opisao kao lokal-patriotu, koji je spreman da ostane u svojoj zemlji i u svom gradu.

„Ali mislim da dolazim u situaciju kad ću, možda, morati da učinim taj kora, zato što u mom gradu mi nemamo pijaću vodu punih 18 godina. I to je veliki problem. Voda je elementarna stvar i to mora da bude normalno“, naveo je on, dodajući da je problem pijaće vode u Vojvodini rešiv.

„Čak sam negde i video jednu procenu gde se kaže da nam treba 710 miliona evra da cela Vojvodina pije zdravu pijaću vodu. Ja znam da smo mi u julu ove godine dali 600 miliona evra za direktan prenos Premijer lige. Ne znam šta nam je prioritet ali mene jako brine ova situacija“, rekao je ovaj mladić ovaj mladić premijerki.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je ovo bio njen treći susret sa mladima sa kojima je razgovarala o izmenama zakona o mladima i o volontiranju, kao i o prioritetima mladih za novu Nacionalnu strategiju za mlade.

“Nezaposlenost mladih kontinuirano opada ali je u ovom trenutku relativno visok stepen nezaposlenosti mladih u Republici Srbiji i iznosi oko 23 posto. Mi nismo zadovoljni s tim, iako je nekada bilo i preko 51 posto. U trećem kvartalu prošle godine je bilo mislim oko 27 posto, u trećem kvartalu ove godine 23 posto, ali moramo bolje”, navela je Ana Brnabić.

Izvor: Nova.rs