A NA PINKU TAJAC: Ponoš pokazao u programu orden za zasluge u ratu protiv NATOI to bi: predsednički kandidat opozicije Zdravko Ponoš gostovao je na TV "Pink" gde je dobio svojih 15 minuta da odgovori na ključna pitanja svoje kandidature. Mirnu atmosferu narušio je jedan neočekivani momenat.

Atmosfera jeste bila naglašeno konstruktivna, ali je kandidat opozicije ustalasao strasti odmah u uvodnom obraćanju, kada je verovatno šokirao gledaoce „Pinka“.

Naime, Ponoš je pokazao orden koji je – ukazom Slobodana Miloševića – dobio za zasluge zarađene u ratu sa NATO 1999. godine.

U istom dahu, odgovorio je i na uobičajene "optužbe" iz tabloida pod kontrolom režima.

"Žena mi je Hrvatica. Nisam NATO general, nego srpski general. Nemam veze sa Agimom Čekuom. Odlikovan sam što sam učestvovao u ratu sa NATO, dodelio mi je orden Slobodan Milošević. Neki drugi su dobijali stanove u to vreme. Nisam čovek koji je topio tenkove - možete videti na Gugl mapama", rekao je Ponoš, koji je potom govorio o svom formalnom obrazovanju u karijeri u vojsci.

Govoreći o tome koja je vizija njegove Srbije, Ponoš je rekao da je to zemlja u kojoj nećemo biti podeljeni, i Srbija koja će raditi u interesu građana.

"Mnoge vlasti su Srbe izvarale. Vreme je da napravimo Srbiju koja će raditi u korist građana".

Izvor: Nova.rs