Belivuk: Nisam klošar kao Vučić, radili smo po njegovom naloguVođa kriminalne grupe, kojoj se na teret stavljaju brutalna krivična dela, uključujući sedam ubistava, Veljko Belivuk, rekao je pred tužiocem, 07. februara, da je radio za državu i po nalozima predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Belivuk izneo je odbranu povodom proširenja istrage za još dva ubistva – likvidacije Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića. Kako portal Nova.rs ekskluzivno saznaje, on je tom prilikom negirao ubistva, rekavši da je navijačka grupa „Principi“ nastala za potrebe i po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom se osvrnuo na žurku u „Grafičaru“, na kojoj je predsednik s navijačima pevao pesmu „A sad, adio“.

Belivuk, koji kao optuženi ima pravo da se brani lažima, govorio je o svom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, za kog je rekao da mu je „udario na porodicu“.

"Da se malo više neko ljudski ponašao, da nije dirao porodicu ko što ja nikome nisam dirao porodicu, možda bi drugačije bilo. Ima ona stara srpska što kaže: "Ko se zadnji smeje, najslađe se smeje", ja se uopšte ne smejem, ja to čuvam za kraj, pa ću uz onu pesmu: "A sad adio", kao što je meni Vučić pevao u restoranu "Grafičar" za proslavu rođendana čijeg, ne moram da navodim, nisam klošar ko on, pa ću ja da pevam svima onima koji su mi radili o glavi", poručio je on na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK) 7. februara 2022. godine.

Izvor: Nova.rs