EKSKLUZIVNO Miljković: Pitajte Papića koliko nam je novca dao što radimo za SNSMarko Miljković, jedan od vođa ozloglašenog klana kojem se na teret stavljalju brutalne likvidacije, početkom februara saslušan u Tužilaštvu za organizovani kriminal (TOK) povodom proširenja istrage za još dve likvidacije - Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića. Miljković je negirao izvršenje krivičnog dela, a potom govorio o bivšem načelniku SBPOK Božidaru Stoliću, ali i o funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Papiću i novcu koji je navodno dobio od SNS za poslove koje je obavljao.

„Nisam izvršio krivično delo i neću odgovarati ni na kakva pitanja tužilaštva. Ovako, tužioce, prvo da vam kažem, ja ću se obraćati vama kao i da je Ivanić tu. Tužioce da vam izjavim saučešće povodom ideje o Trojanskom konju koja je umrla. Hteli ste da nam podvalite onog Božidara Stolića, prvo on je potpisao članstvo u grupi, pa je onda potpisao sporazum, pa onda vi time nešto dokazujete, ali vidim da ste odustali od toga, tako da sam znao da će ta glupa ideja da umre i pre suđenja. Dugo se nismo videli, izbegavate da nas saslušate, ali vidim da niste sedeli i odmarali“, rekao je Miljković 7. februara u iskazu pred tužiocem, a do kojeg je ekskluzivno došao portal Nova.rs.

„Prebacujete moje drugove iz CZ u Specijalu pod izgovorom da imaju koronu, držite ih u karantinu, ne date im advokatske posete a sa vama se viđaju. Nagovarate ih da lažu, koristite njihovo psihičko stanje. Piše li u zakonu da to možete da radite, tužioce? Pada vam zakonitost „Skajeva“, pa na taj način hoćete da se borite protiv nas, nekorektno i nepošteno“, rekao je jedan od vođa ozloglašenog kriminalnog klana, koji se tereti za niz likvidacija proteklih godina u Srbiji.

Inače, protiv Stolića, o kome Miljković govori, vodi se postupak pred sudom za odavanje tajni iz istraga koje su se svojevremeno vodile protiv članova kriminalne grupe Veljka Belivuka i Miljkovića.

Miljković se tokom saslušanja 7. februara ove godine, a povodom likvidacija Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića, osvrnuo i na funkcionera Srpske napredne stranke Aleksandra Papića, iz zasad nepoznatih razloga. On tvrdi da mu je navodno Papić poklonio skupoceni sat koji mu je oduzet prilikom ranijih pretresa, te da im je on donosio novac za usluge koje su činili.

"Mi se vas i vaših političara ne plašimo, niti policije, niste nam ni do kolena. Aleksandar Papić nam šalje non stop poruke da je dobar s vama i Sašom Ivanićem i kako kod vas može puno toga da završi. Ako je to istina, onda mi vratite sat koji ste mi oduzeli, a koji mi je Papić poklonio. Takođe, pitajte Papića koliko nam je novca donosio zato što radimo za SNS, pa kada budete videli o kom iznosu se radi, odustaćete od postupka za pranje novca, a utvrđivaćete onda gde nam je novac od SNS", rekao je Miljković u iskazu, a potom govorio o okrivljenom saradniku Nikoli Spasojeviću koji je nedavno potpisao sporazum o svedočenju protiv kriminalnog klana, koji je delovao pod okriljem navijačke frakcije "Principi".

"Izmišljate leševe, dokaze.. Koristite psihičko stanje Spasojevića i terate ga da nas lažno tereti. Već dva meseca kuka i plače kako ne može više da izdrži vaš pritisak. Zbog toga što ste mu sve rekli on želi da izvrši samoubistvo, to mi je više puta preko prozora pričao. Predlažem da se sami izuzmete, kako vi, tako i Saša Ivanić i ostavite nas na miru. Ostavite mog kuma Spasojevića na miru, pustite čovek iz pritvora da se leči jer je bolestan i nema veze s ovim izmišljotinama. Jednog svedoka saradnika, odnosno Bojana Hrvatina, ste ubedili da nas lažno tereti zato što ste iskoristili njegovu bolest jer je čovek bolestan od raka", izjavio je Miljković i dodao:

"Ja nisam tužibaba da tražim vaše izuzeće, ni vaše, ni Ivanićevo, nego vam predlažem da se sami izuzmete i pustite drugog tužioca da ovaj posao radi časno i pošteno, sve što vi ne radite, a džaba ste dobili to ordenje za hrabrost jer vi to niste, a ja ću vam pokazati kako to izgleda u drugom poluvremenu", izjavio je vođa kriminalne grupe.

Podsetimo, naš portal juče je ekskluzivno otkrio šta je Veljko Belivuk, takođe vođa klana, ispričao pred tužilaštvom 7. februara ove godine. U izjavi pred tužiocem, Belivuk je izjavio da je navijačka grupa "Principi" navodno nastala za potrebe i po nalogu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a potom je govorio o proslavi u "Grafičaru", na kojoj je predsednik s navijačima pevao pesmu "A sad, adio".

Izvor: Nova.rs