DRAŽA PETROVIĆ - Srećna nova 1944. godina!Draža Petrović, kolumna za portal N1

Sećam se ko dan danas, bila je 1944. godina, zima, drug Aleksandar Vučić i ja ulazimo u oslobođeni Beograd sa tonama graška i kilometrima sardina, prkoseći mnogobrojnijem neprijatelju – priča narodni heroj Aleksandar Vulin na svečanoj akademiji 2072. godine povodom 50 godina od vraćanja Srbije u 1944. godinu koja se dogodila negde 2022. godine.

I nastavlja drug Vulin;

- Beograd cvokoće od zime, građani po parkovima seku retko drveće zaostalo posle druga Vesića, drug Vučić i ja, sami, goloruki, počnemo da sadimo po parkovima novo drveće, kako bi građani imali čime da se ogreju sledeće 1945. godine – seća se drug Vulin, a sala puna prvoboraca 1944. godine ponekad aplaudira, a ponekad kolektivno zaplače.

Drug Vulin obrisa rukavom suzu, drug Neša u prvom redu akademije obrisa rukavom slinu, pa drug Vulin nastavi izlaganje.

- Sledeće godine, 1945, situacija je bila već mnogo bolja, ali je drug Vučić te godine najavio za sledeću godinu dolazak 1946. godine, a posle 1946. došla je 1947, pa onda 1948, koja je bila možda i najgora godina, jer je mene drug Vučić poslao na Goli otok, poznatiji kao Goli tok, napravljen na ostacima nikada do kraja izgrađenih cevi Južnog toka. Ali, zahvalan sam mu na tome. Bio sam tamo u Golom toku cele dve godine, u tim cevima sam shvatio da nama nikada ne bi došla ta teška 1944. godina da nije bilo zlih Rusa i zlog Putina, revidirao sam svoje stavove, i vratio se evropskim integracijama kao jedinom ispravnom putu naše zemlje – kazuje drug Vulin, pa onda uzvikne: “Živeo drug Vučić!”

Drug Neša u prvom redu obrisa suze i sline s oba rukava i portiklom.

Na svečanoj akademiji 2072. godine povodom 50 godina od vraćanja Srbije u 1944. godinu koja se dogodila negde 2022. godine, obeleženo je i 50 godina od uvođenja takozvanog Vulijanskog kalendara, po kome je 2022. godina bila prva godina 1944. godine po Vulijanskom kalendaru.

Nikome, jelte, ništa nije jasno, pa se valja udubiti u knjige starostavne gde piše da je 2022. godine drug Vučić, uz pomoć druga Vulina, rešio da promeni svoj prvobitni izborni slogan “Budućnost u koju verujemo” u novi izborni slogan “Ne verujemo da je 1944. godina u budućnosti, al’ ako kaže drug Vučić da nam dolazi 1944. godina, onda mora da je tako, Svaki novi početak je težak, ali obećeva”.

Te 1944. godine po Vulijanskom kalendaru, bili su izbori u Srbiji, gde je drug Vučić nastupao pod sloganom: “Mir. Stabilnost. Vučić”. Onda su, jedva dva meseca posle izbora časovi u srpskim školama umesto sa “Dobar dan, draga deco”, počinjali sa “Bombardan, draga deco”. Do tog doba, dešavalo se da u srpskim školama poneki loš đak koji se nije spremio za kontrolni iz hemije ili iz Uvoda u pravo, javi da je zgradi škole postavljena bomba, pa ga odmah posle uhvate, ali je te 1944. godine porastao broj loših đaka, te su istovremeno javljali da je u oko 200 srpskih škola postavljena bomba. S tim što nijednog dojavljača nisu uspeli da uhvate.

Sumnjalo se da se jedan loš đak nije spremo za neki kontrolni, najviše se sumnjalo da se taj jedan loš đak nije spremio za predmet Uvod u vođenje sankcija Rusiji.

Taj loš đak je potom počeo da priča kako bismo 10 puta bolje živeli da uvedemo sankcije Rusiji, tek da se kod biračkog tela zaljubljenog u Rusiju vremenom uruši poverenje u Rusiju, što se na ruskom kaže – urusavanje Rusije.

Drug Vučić je za samo 50 dana od izbornog slogana “Mir. Stabilnost. Vučić” ispunio sve suprotno od tog slogana – mir je postao izuzertno nemiran, stabilnost nam je postala izuzetno nestabilna. Ali...

- Nema to veze, drugovi i drugarice, mi smo u tim teškim vremenima, 1944. godine, ispunili čak 33,3 odsto obećanja iz predizbornog slogana “Mir.Stabilnost. Vučić”. Građani možda nisu imali mir, niti stabilnost, ali su imali Vučića, tačno 33,3 odsto od obećanog – reći će na onoj svečanoj akademiji 2072. godine povodom 50 godina od vraćanja Srbije u 1944. godinu koja se dogodila negde 2022. godine, stari dobri drug Vulin.

Srećna vam nova 1944!