TV Pink emitovao film u kojem se veliča Vučić, a kritikuju opozicija i DačićFilm „Situacija“ Tome Lovrekovića u kome se veliča predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pušten je 26, maja na televiziji Pink.

U desetominutnom videu spomenuti su u najgorem svetlu svi pripadnici opozicije od Borisa Tadića, Dragana Đilasa, Vuka Jeremića, Boška Obradovića, Aleksandra Jovanovića Ćute, do Milice Đurđević Stamenkovski i Miroslava Aleksića i mnogih drugih. A mnogo loših reči izrečeno je i o predsedniku Socijalističke partije Srbije Ivici Dačiću.

Takođe, u negativnoj konotaciji pomenuti su i list Danas, kao i televizije Nova i N1.

Pogrdnih reči jedino je bio pošteđen lider Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je za Danas, reagujući na pomenuti film, da je na trenutak pomislila da gleda jedan od snimaka iz Jutjub produkcije, poput onih „Deset bizarnih stvari koje niste znali o piramidama“.

– Žao mi je što vas moram uskratiti za neki sadržajniji komentar ovog filma iz „Power Pointa“, jer sam prekinula gledanje već posle prvog kadra kada je Vučić upoređen sa Hristom. Iz profesionalnih razloga, žrtovala bih se da vama učinim, ali imam goste u kući, pa ne bih želela da im presedne ručak – rekla je Đurđević Stamenkovski.

„Krst je spreman, zajedno ga podižu i levi i desni, lažni pobratimi Jude i Pilati, eksere dodaju prorusuki, čekić drže prozapadni, podjednako laju psi koji su bili uz skute, kao i hijene koje su vrebale iz daljine. A koji mu je greh, kažu izdao je Rusiju, a jedini u Evropi nije uveo sankcije. Kažu okrenuo je leđa Briselu, a na tom putu je uradio više nego oni za 12 godina. Kažu, pali vatru u regionu, i pali je zbog mira i stabilnosti, kroz Otvoreni Balkan“, ovim rečima počinje pomenuti Lovrekovićev film, kojim se veliča Aleksandar Vučić.

„Uragani laži i pritisaka duvaju sa svih strana, a zbirno mesto prljavih kovitlaca je Andrićev venac, direktno u kičmu Srbije. Generator negde daleko, a ventilatori u Podgorici, Prištini. Dok razni neimari prljavštine računaju i razmišljaju o rejtinzima, on razmišlja o situacijama. A one staju u tri reči, one Hamletovske: „biti ili ne biti“.

„Sećate li se one Srbije u kojoj Tadić glumi patriotu, a moli zapad da Kosovo prizna posle izbora da bi on sačuvao fotelju daleko mu vredniju od Svete zemlje. Sećate li se one Srbije u kojoj ambasadori određuju ministre, Mišković premijera, a Jeremić objašnjava na kolenima diplomata da je on zapravo NATO čovek, ali ne sme to javno da kaže, kako je Vikiliks otkrio. Takve Srbije više nema, ponizne, sitne, i nebitne. Nenaviknuti da smo svoji, da smo jaki, da umesto milostinje imamo brze vozove. Da umesto mahanjem šargarepom biramo desetine velikih investitora i novih fabrika, da umesto SMS poruka imamo najmodernije kliničke centre“.

Emitovanje ovog kratkog, opasno huškačkog filma u dnevniku Pinka jasno još jednom poručuje da Vučićev režim ne može da opstaje bez nabijanja agresije u društvo i podele na izdajnike i patriote. Trube devedesetih ponovo zatrube kada god se režim, potekao iz te tragične decenije, oseti ugroženo, rekao je večeras za list Danas Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke Srbije, reagujući na film Tome Lovrekovića „Situacija“, koji je večeras pušten na TV Pinku.

Tadić je naveo da ovom režimu nije ni u interesu, niti je u stanju da izgradi bilo kakvo pomirenje u društvu, već samo sukobe i podele sa nesagledivim posledicama koji mogu da eksplodiraju na najzloćudniji način i ugroze budućnost Srbije.

Izvor: Danas