JELENA OBUĆINA - Danas samo fantastične vesti jer živimo fantaziju



Jelena Obućina, uvodni komentar za Pregled dana Newsmax Adria

"Vreme je za fantastične vesti", rekla je Jelena Obućina u uvodu emisije "Pregled dana" Newsmax Adria.

„Penzionerima sledi povećanje penzija od 18 odsto, iz dva puta. Minimalac će skočiti za 14 odsto na teret države, ne poslodavaca. Fantastične vesti donosi onaj koji vesti stvara, njima upravlja, izmišlja ih ili demantuje. Ili saopštava do pola. Šta na primer danas Vučić ne kaže: da li ovih 18 odsto uključuje već postojećih 5,5 povećanja penzionerima, jer ako ne uključuje neka se upiše u isti razred kao Mirko Cvetković. Taj je 2008. povećao penzije za 16 odsto ukupno, pa smo decenije kasnije imali kolaps koji je trajao bezmalo deceniju.

Ne kaže ni da se penzije povećavaju po švajcarskoj formuli koja stoji u Zakonu, pa da Zakon mora menjati, što je poseban problem jer predsednik nema Vladu a već zna kako će izgledati Zakon.

Ne kaže ni da se ovakvim povećanjima ulazi u spiralu inflacije – rastu cene, rastu plate, rastu cene, rastu plate… A čitav svet od toga strahuje. Ali dosta više cepidlačenja, danas samo fantastične vesti jer ionako živimo fantaziju fantazmagorije“, zaključila je Obućina.

Izvor: Newsmax Adria, Nova.rs