JELENA OBUĆINA - Predsednik bi mogao svima nama da uruči po jedan orden za strpljenje



Jelena Obućina, uvodni komentar za Pregled dana Newsmax Adra      

U utorak će predsednik deliti Vidovdanska odlikovanja - šteta, nas neće biti na spisku, rekla je u večerašnjem uvodu emisije "Pregled dana" Jelena Obućina.

„A mogao bi svima da uruči po jedan orden za strpljenje. Zašto? Pa zato što mesecima trpimo da nam se najozbiljniji kriminal – klanje ljudi, otmice i prisluškivanja predstavljaju kao ljubavna melodrama.

Za muziku je zadužen Đuka. Zato što se postavlja dilema hoće li se pre završiti rat u Ukrajini ili izbori u Srbiji? Zato što se Trnovac pretvorio u mrtvu petlju.

A za deblokadu je zadužen Dačić. Zato što ćutke trpimo savete da, iako bogati, ne idemo na more - jer "zar ima lepšeg mesta od majke Srbije"?

Za patetiku je zadužen predsednik. I ne samo to. Zato što nam se maše trećim svetskim ratom - krvavijim od drugog - jer to izaziva našu slogu u mučeništvu.

Ništa posle toga nije važno - pa možemo u horu zapevati, a vi birate 'samo da rata ne bude' ili 'Bože zdravlja, bože zdravlja'.

Za autorska prava bolje Konstrakta nego Balaševići. Eto zato bi trebalo da nešto dobijemo - ako ne orden za strpljenje - ono bar pohvalu za nečinjenje."

Izvor: Newsmax Adria, Nova.rs