Jelena Zorić: Pripremaju hapšenje Slobodana Milenkovića, na Jovanjici se „lomi“ sve



Sve ovo što se dešava je medijska priprema za hapšenje načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića, koji je otkrio Jovanjicu, rekla je u "Utisku nedelje" 26. juna novinarka Jelena Zorić i dodala da se na slučaju Jovanjice "lomi sve".

Novinarka Jelena Zorić ocenila je da se na slučaju Jovanjice „lomi sve“ i da je država na ivici da odluči da li će se boriti za pravnu državu ili će „sve da se uruši“.

„(Aleksandar) Vučić sada mora da odluči da li će da podrži projekat nekih partijskih i državnih ‘ortaka’ ili će da se bori za pravnu državu… Kada se sruši i ako se sruši Jovanjica, videće se da li se vlast zalaže za pravnu državu“, istakla je Zorić.

Komentarišući medijski nastup Dijane Hrkalović, Zorić je ocenila da je cilj svađa da se "sruši" slučaj Jovanjice. Ona je upozorila da sve ono što ovih dana vidimo jeste "medijska priprema" za hapšenje načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića.

"Svaki dan sve više. Prvo je krenulo sa opskurnih potrala, a sada na televizijama sa nacionalnom frkevencijom, čujete narative da je on diler, čovek koji se bori protiv droga i kada njega uhapse onda će Jovanjica da se raspadne i onda niko neće da veruje u taj predmet", rekla je Zorić i dodala da "onaj ko ima želju da uhapsi Milenkovića neće birati sredstva da od njega napravi dilera, a ne čoveka koji treba da bude nagrađen jer je otkrio Jovanjicu".

"Ko ima interes? Imaju oni koji su okrivljeni i nije samo Predrag Koluvija, već i brojni pripadnici BIA, MUP i VOA, tri bezbednosne strukture. Prema nekim mojim novinarskim saznanjima, ima tu i nekih ljudi iz tužilaštva koji su petljali oko Koluvijine grupe", istakla je novinarka Jelena Zorić.

Ona je navela da je njen utisak da se u slučaju "Jovanjice" vodi borba između "kriminalizovanog političkog dela institucije sa onim delom institucije koji se bori za državu".

"Ako pogledate optužnicu za Jovanjicu 2 vidite imate jednog od uhapšenih Branislava Radosavljevića koji je bio pripadnik BIA, a koga je lično Dijana Hrkalović dovela u MUP da bude njen asistent. Imate iz konspirativnih razgovora gde Koluvija naručuje, prema optužnici, jednoj osobi da proveri nekog ko ga prati i ko mu se 'muva' oko imanja, na šta je ovaj rekao 'daću Brani da to Brana podvede pod opoziciju pa ćemo ga prisluškivati i pratiti'", ispričala je Zorić.

Ona je podsetila da je predsednik Srbije Aleksanda Vučić još u januaru 2022. godine izašao i rekao da ima informacije da su prsten zaštite bili pripadnici policije i vojske.

Ona je navela i da kada je otkrivena Jovanjica, da su pokrenute tri istrage, poreg glavne imamo i privrednu i finansijsku, koje vode druga dva tužioca, ali je Zorić istakla da ne mogu da saznaju kako se zovu ovu tužioci i naglasila da bi pomoglo kada bi imali transparentnije tužilaštvo.

Zorić je govoreći o hapšenju Koluvije rekla da se ono ne bi dogodilo da je "Stefanović znao šta se dešava.

"Stefanović je bio na otvaranju neke kasarne za žandarmeriju u Aleksincu kada se dešavao taj susret na auto-putu. Koluvija je uhvaćen slučajno zbog saobraćajnog prekršaja, ali je uhapšen namerno", navela je ona.

Zorić je navela da je jedan od policajaca rekao da Koluviju ima u "beloj knjizi" još od 2012. godine kada je bila akcija "Cepelin" i da se "izvukao za dlaku jer je imao nečiju dojavu".

Izvor: Nova.rs