DRAŽA PETROVIĆ - Regulatorno telo Mitrovića i MarićaDraža Petrović, kolumna za ''Danas''

Predstavljanje elaborata za dobijanje nacionalnih televizijskih frekvencija ličilo je na prijemni ispit za doživotnu lustraciju koju treba da sprovede REMM – Regulatorno telo Mitrovića i Marića.

U komisiji sedi predsedavajuća REMM-a Olivera Zekić, osoba koja po svemu sudeći više gleda u televizor, nego u program.

Pred njom se ređaju: najpre Željko Mitrović, bivši basista benda Oktobar 1864 koji je nekim čudom izbegao Šesti oktobar 2000, potom Marić Milomir, srećnik čija televizija može da se zove i Hepi i Herpes i Hepatitis, sve odgovara, onda neki lik sa ruševina B92 i neki lik sa Prve, dve televizije odakle su svi već pobegli na Novu, a neki su pobegli i na N1, dok su neki samo pobegli što dalje odande.

Tako da su Prva i B92 žrtve najveće izbegličke krize u medijskoj istoriji, ali ih ne treba tretirati ko da su Ukrajina, već ko da su Ukleti.

I na kraju svi oni ponovo dobiju nacionalnu frekvenciju, iako je naučno dokazano da nemaju ni naučni, ni kulturni a ni umetnički program. Tako da je u elaboratu TV Pink u koji je poverovao REMM sto odsto pisalo ovo:

PREDSTAVLJANJE OBRAZOVNOG PROGRAMA TV PINK: Naša televizija od pamtiveka se bavi obrazovanjem gledalaca i ima odličan obrazovni program, tako što u svoje emisije dovodimo ljude s oba obraza, ali mnogo više ljude bez obraza.

To počinje u rano jutro, kada se jedan od najpoznatijih osoba bez obraza, Predrag Sarapa, pojavi na ekranu mamuran s kravatom, a subotom i nedeljom ujutru se na ekranu pojavi Jovana Jeremić, đak generacije Osnovne škole „Sava Kerković“ iz Ljiga.

Kao najobrazovanija učenica ljiškog hrama znanja, Jovanin program je obrazovni do koske, da ne kažemo do jaja.

Naš obrazovni cilj je da ukoliko deca građana Srbije gledaju našu televiziju, sve devojčice jednog dana liče na Jovanu Jeremić, a svi dečaci da liče na Sarapu, koji, istina, nije bio đak generacije, ali ima diplomu da je tokom celog svog života bio džak generacije.

PREDSTAVLJANJE KULTURNO-UMETNIČKOG PROGRAMA TV PINK: Naša televizija se oduvek bavila osobama koje imaju kul tur (u prevodu na srpski – koje imaju dobru guzu, od latinske reči cool, što znači dobro, i grčke reči tur, što znači zadnjica).

Kul tur je važan segment našeg programa jer većina osoba u našem kulturnom programu Zadruga ima kul tur, što je i osnovni kriterijum za njihovo pojavljivanje u tom TV formatu.

Kad utvrdimo da neko ima kul tur, u našem kulturnom programu pratimo ko će kome na kraju da umetne, pa je naš program, sem što je kulturan, svakako i umetnički.

Umetanje je važna stvar našeg umetničkog programa, i zvezde tog programa su svi koji tokom trajanja Zadruge nekome umetnu. Dakle, gajimo velike umetnike.

PREDSTAVLJANJE NAUČNOG PROGRAMA TV PINK: Naučni program TV Pink razvijamo već godinama paralelno sa naučnim dostignućima Aleksandra Vučića koji na našu televiziju ponekad donese flipčart tablu, da bi đacima, građanima Srbije nacrtao sve što im nije jasno.

U našem naučnom programu bavimo se i naučnim dostignućima Željka Mitrovića, koji je do sada izumeo: dron koji leti, skejtbord koji se kotrlja na točkićima i televiziju od koje pocrniš i ne treba da gubiš vreme u solarijumu. On je izumeo prvu novinarku robota u istoriji robotike i novinarstva, zvanu Goca.

Malo li je?