SVETISLAV BASARA - Čarobni štapić i kanapić



Piše: Svetislav Basara

Budući da je u Srbiji politička ideja liberalne demokratije umrla sa Đinđićem, a da je ideja socijaldemokratije spala na JexS-a Tadića, posle carstvija Vučićevog - osim ako se ne dogodi neko veliko čudo - nastupiće carstvija Đida, Dilda, Boškića Obradovića, Guzijana Jeremića i novokoštunice neuporedivo radioaktivnijeg od originalnog - takozvanog Miloša Jovanovića.

Tumarajući po bespuću internetske zbilje u potrazi za nekim drugim Jovanovićem nabasah na intervju inkriminisanog Jovanovića. Šta da vam kažem? Sve opšte DSS bulažnjenje do opšteg DSS bulažnjenja - i Koštunica bi potpisao svaku ka vladičinu - osim odgovora na kretensko pitanje od 1.000.000.000 juana - „da imate čarobni štapić, šta biste momentalno promenili u Srbiji“ - i još kretenskijeg odgovora, koji, što reko blaženopočivši Žika Obretković, navodim „u celini i celosti“.

„Nabavio bih nam nuklearnu bombu“, priopćava Miloš SNiS-u. I eksplicira: „Zato što je to polisa osiguranja za vijeki vjekova. Da budete svoji na svojem, da ne razmišljate da li će biti rata za 10, 15 godina, već da se posvetite jačanju kulture, pravljenju bazena, izgradnji puteva, da živimo deset puta bolje nego Švajcarska.“

Pre nego što zađemo u sitna crevca, najpre razmotrimo kako se to nabavlja nuklearna bomba? Možda na crnom tržištu? Teško. Atomskih bombi (zasad) nema na lageru. Postoji još jedan način, a podozrevam da Jovanović na njega računa. Evo, ovako „mi koji možemo i ono što ne možemo“ nabavljamo atomsku bombu. Čim se uspentra na vlast, Jovanović se u ime svih nas (jebo ja nas) dobro namaže vazelinom, odleti u Moskvu, uvuče se duboko u rusko dupe i trijumfalno izađe iz bulje sa atomskom bombom u ruci.

Tako to izgleda u Miloševim fantazijama. U stvarnosti će izgledati drugačije. Nakon što ga Rusi izvade pincetom iz dupeta, Jovanović će dobiti pogolem qwrz u dupe, što mu kao čoveku klozetskih i guznih metafora od srca želim.

Dosta zajebancije. Prelazimo u mod ozbiljnosti. Ono što je po Srbiju (i okolinu) vrlo opasno nije atomska bojeva glava, nego bojeva glava Miloša Jovanovića. Još je opasnije što nije jedina. Ima ovde glava od mnogo više megatona koje misle (dupetom) da ćemo - ako nabavimo atomsku bombu - živeti deset puta bolje od Švajcarske, ne pitajući se otkud to da Švajcarska živi (najmanje) deset puta bolje od nas iako nema atomsku bombu. Budući da su atomski Jovanović i još neki projektili voljom (dela) građana postali parlamentarna stranka, delu građana skrećem pažnju da se ne začude što će - kad nuklearne glave osvoje vlast - živeti deset puta gore nego što žive sada.