JELENA OBUĆINA: Ispraćamo godinu koju smo proveli – pod kamenom. Slab je bio dotok svetla, svežeg vazduha ali jak inflacije, kamata, femicida. Slab je bio i dotok slobodnog informisanja


Jelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Godinu ispraćamo podizanjem borbene gotovosti sa kojom se digla panika i na zemlji i na nebu. Ništa logičnije za politiku 'nebeskog naroda'. Reditelj državne politike Vučić noću obilazi kasarne, danju poručuje - prvi ću poginuti, ali na narod ne dam", rekla je u uvodu u Dnevnik na Nova S Jelena Obućina.

„Reditelj državnih predstava Bokan na Pinku podseća – nije rat najgori. Niko reditelja da pita – koji rat, sa NATO-m, pa taj smo film gledali i po nas se ružno završio.

Povišena je gotovost i nebu pod oblacima previše se skupilo molitvi. Molio se patrijarh, vernici i nevernici da se u stvari ne imitira Milošević, da je sve ponovo imitacija Vučića i da će proći kao svi dosadašnji vikend ratovi.

I bi tako. Kraj je barikada, sad danas ili sutra nebitno je. Ko neće da pripiše molitvama, nek pripiše povišenoj gotovosti Zapada koji okončava opasni predpraznični cirkus.

Ispraćamo godinu koju smo proveli baš kako nam je i rečeno – pod kamenom. Slab je, dakle, bio dotok svetla i svežeg vazduha ali jak inflacije, kamata, femicida. Slab je bio i dotok slobodnog informisanja, zato i u Novoj ne menjajte kanal, a sada ostanite uz Dnevnik“, rekla je Jelena Obućina.

Izvor: Nova.rs