Skupština Srbije već dugo vremena enterijer za rijaliti program: Reakcije nakon spota voditeljke Jovane Jeremić



Narodna skupština  je već dugo vremena enterijer za realiti program i služi za estradu i slikanje. A u našem društvu sve zavisi od toga da li ste uz režim ili niste, pa je tako i Jovana Jeremić dospela u skupštinsku salu. Ali su i mediji koji ne vole Vučića povremeno dobijali dozvole, da snimaju u skupštinskoj sali, kažu sagovornici Danasa koje smo pitali za komentar toga što je voditeljka Pink televizije u Narodnoj skupštini snimala špice za svoju emisiju.

Reditelj Janko Baljak za Danas kaže da je Narodna skupština već dugo vremena enterijer za reality program pa je idealno mesto za ovakav spot.

– U privatnoj državi gde predsednik ima svoje privatne medije nema nikakvih skrupula za bahaćenje. Zar nije već u Etnografskom muzeju održana svadba – upitao je Baljak.

– Stil Jovane Jeremić je ipak neuporediv, ona plače, podvriskuje, svađa se i hvali samu sebe. Od toga je napravila imidž i biznis-model. Ako to već radi sa nacionalne frekvencije, i ako to narod masovno gleda, neka radi vala i iz Skupštine, koga briga – navodi novinar Nemanja Rujević.

Dok potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić ukazuje da nam „u našem društvu sve u životu zavisi od toga da li ste uz režim ili niste“.

– Ako jeste, sva su vrata otvorena i možete lako ono što je drugima zabranjeno. Tako i Jovana Jeremić dospe u skupštinsku salu gde je dozvoljen ulaz samo poslanicima. Tu ne bi mogao da uđe ni predsednik SANU, ali režimska novinarka može – kaže Rašković Ivića.

Da pod naprednjačkim režimom Skupština samo tome i služi, za estradu i slikanje misli Biljana Stojković, kopredsednica Zajedno.

– Daleko smo otišli od temeljne institucije sistema, što bi Skupština trebalo biti. Dakle, sve je u redu. Uklapa se u blato u kom se nalazimo – zaključuje ona.

Izvor: Danas