JELENA OBUĆINA - Mi bi i Kosovo i Evropu, i da volimo Putina i da profitiramo, da budemo i sekularna država i da svetimo vodicu u školi, ali tako zaokreta nema, a svet više neće da čekaJelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

Dobro veče iz Teherana. Da li ste dovoljno uplašeni? Ako niste, počnite da mislite jer nam u slučaju odbijanja plana o Kosovu Evropa poručuje "bićete Iran", rekla je Jelena Obućina na početku Dnevnika na TV Nova S.

„Sličnosti već ima jer i mi imamo ‘vrhovnog vođu’ čija je poslednja, samo što je našem sada potrebno jedinstvo, a podela je opet neminovna. On poručuje da će razgovarati sa svima o svemu.

Nema šta da se razgovara, odbaciti plan – stav je desničara. Ostatak bi da plan podrži, ali ne i Vučića. Teško da će ići tako.

A svi mi zajedno bi reformu društva, ali tako da se ništa ne menja, zato kada direktorka škole dirne u popa, a ne svetog Savu, hoće da je rastrgnu bez razlike, i tabloidi i roditelji.

Mi bi i Kosovo i Evropu i da volimo Putina i da profitiramo, da budemo i sekularna država i da svetimo vodicu u školi, ali tako zaokreta nema, a svet više neće da čeka. Putin je okosnica plana za Kosovo i tu inat neće pomoći.

Od inata i upornog rada može da uspe Đoković, ali on nije isto što i Srbija. On nije mali koji bi da se poigrava sa velikima, on ne igra srpski nego svetski tenis. On ne donosi svoja pravila nego pobeđuje po važećim i na korak je od toga da bude najveći u istoriji“, rekla je Obućina u uvodnom delu Dnevnika.

Izvor: Nova.rs