Marko Vidojković – Novogodišnja bajkaMarko Vidojković, kolumna za ''Danas''

Toalet papir će ponovo biti 220 dinara, deset rolni. Benzin će biti 79 a dizel 96 dinara. NATO će nas bombardovati novčanicama od 100 dolara. Problem Kosova će se rešiti tako što će se Kosovo (ili ostatak Srbije, izaberite sami, jer, ovo je novogodišnja bajka) pretvoriti u čarobno jezero čija voda će lečiti sve bolesti.

Aleksandar Vučić više nikada neće otići na televiziju, neće više biti zao, nego dobar, nosiće samo odeću jeftiniju od hiljadu evra, sve što je pokrao pokloniće sirotinji, samostalno će otići u zatvor u Kragujevcu, a posle četrdeset godina, tokom zatvorske šetnje, pretvoriće se u belu rodu i odleteti na jug.

Kroz odžake termoelektrana koje se lože na lignit počeće da kulja vodena para puna THC-a i CBD-a, usled čega će stanovništvo i građani biti večito zdravi, srećni i gladni, a dobra je okolnost što će sva hrana biti besplatna, naročito roštilj, kulen, čvarci, kolači, torte, burek, kifle sa sirom, sladoled i čokolada s lešnikom. Ali i ostala hrana će biti besplatna, bez brige.

Jednog jutra Srbi će se probuditi i svi zajedno shvatiti da su deo Evrope, da je demokratsko uređenje ono što im treba, da se ljudska prava moraju poštovati, da se na ulici svakome mora uputiti osmeh i reći dobar dan. Jednog jutra će se Putin probuditi i reći vreme je za penziju, izvinite za reklamu sa hrčkom i ovaj glupi rat.

Svako ko dobije koronu, ostaće do kraja života slinav, ali zato nikada više neće dobiti nijednu drugu bolest, a biće i fizički sprečen da koristi droge koje se šmrču. Ljudski vek će zahvaljujući koroni dostići 650 godina za muškarce i 755 godina za žene, u proseku.

Doći će vanzemaljci i svojim svemirskim brodovima preseliti višak stanovnika Zemlje na planetu Iks Ipsilon 80D – njih ukupno 5 milijardi i to sve samih kretena. Na planeti Iks Ipsilon 80D proći će korektivni program, posle koga više neće biti kreteni, ali se na Zemlju svakako sigurno više neće vraćati.

Što se kola tiče, biće besplatna za svakog i pametna, tako da budale za volanom više neće predstavljati problem. Iz auspuha će im izletati bele rade. Zbog niže cene toalet papira priroda će se obnoviti i u roku od jedne godine ponovo će se vratiti svih 87.666 životinjskih i biljnih vrsta koje su izumrle u poslednjih trideset godina.

Aleksandar Vulin će jednog jutra početi da peva i pevaće do kraja života, kroz otvoren prozor svoje kancelarije, a pevaće tako lepo i tako glasno da će ljudima na dvadeset kilometara udaljenosti suze radosnice navirati na oči, jer će ih Vulinova pesma povezivati sa pokojnicima, starim dobrim vremenima i budućim, još boljim vremenima. Na kraju, usled vibracija Vulinovog magičnog glasa, sve zgrade u Beogradu na vodi će se srušiti, ali niko neće poginuti.

Srećna Nova 2023!