Biznismen koji je kupio Geneks kulu hapšen u vezi sa Veljom NevoljomGeneks kulu je danas, na javnom nadmetanju, za 2,4 milijarde dinara, kupila firma Eureka bar d.o.o. Od sedam zainteresovanih kupaca, najviše novca je ponudila firma čiji je vlasnik Aleksandar Kajmaković - kontroverzni biznismen koji je vlasnik brojnih beogradskih ugostiteljskih objekata. Pored toga što se bavi ugostiteljstvom, Kajmaković je pre dve godine bio uhapšen zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom, piše portal Nova.rs.

Nova.rs navodi da je Kajmaković, poznatiji kao Aca Bosanac, vlasnik restorana „Temperament“ koji se nalazi u Beton hali, potom noćnog kluba „Lafayette“ u Karađorđevoj ulici, kluba „Casina“ na Terazijama. Takođe, u svom vlasništvu poseduje i hotel „Casina“, zatim klub „Teatro“ u Sarajevskoj, te splav „Port“ kod Ušća. Spisak se ovde ne završava, s obzirom na to da je Kajmaković vlasnik i kafića „Caffe Theatre“ poznatiji pod nazivom „Kod konja“, potom kafića „Boutique“ i ekskluzivnih apartmana pod istim imenom, a u Skadarliji drži „Tri šešira“, „Dva goluba“ i „Zlatni bokal“.

Takođe, prema navodima Nova.rs, on poseduje i i vozni park, među automobilima koje ima su „maserati“, nekoliko džipova, među kojima je i „hummer“.

Nova.rs podseća da je Kajmaković 2021. godine bio uhapšen je zbog sumnje da je sarađivao sa Veljkom Belivukom.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd