JELENA OBUĆINA - Čulo se u Skupštini i svetinja, kapitulacija, izdaja, prodaja i sankcije i na kraju usvojen izveštaj kancelarije



Jelena Obućina, uvodni komentar za Dnevnik Nova S

"Prošla je i nedelja skupih reči - u cilju trgovine najskupljom. Čulo se tako u Skupštini i "svetinja" i "kapitulacija" i "izdaja" i "prodaja" i "sankcije" i na kraju usvojen izveštaj kancelarije", rekla je Jelena Obućina u uvodu Dnevnika Nove S.

„Opozicija se podelila: na one koji upozoravaju da svakim novim planom najskuplja reč pojeftinjuje i one koji su prizvali Koštunicu. Vlast se nije podelila iako su socijalisti ćutali. Kad je čajanka završena – i predsednik otišao – o značaju sednice nije čak ni izvestio na svom nedeljnom Instagramu.

Možda u pregled iduće nedelje ipak uđe poslanik Novaković – jer njegova je reč teža od svih ranijih. On Vučića danas naziva šefom mafije. Mafija je u sprezi sa istraživačkim novinarima – tvrdi premijerka na Prvoj i tako ostaje verna svom maniru napada na medije van kontrole.

Ali tu ne staje Brnabić – sa svetovnog prelazi u sferu duhovnog a možda i proročkog. Kaže: I oni koji ne vole Vučića posle sednice o Kosovu mole Boga da ostane što duže da vlada. Gde je Ana bila dok se u Skupštini odvijao kosovski boj, nismo čuli“, zaključila je Obućina.

Izvor: Nova.rs