Zaludna premijerka prebrojava Vučića po naslovnim stranama



Glavni i odgovorni urednici Danasa i Nove Dragoljub Petrović i Ranko Pivljanin smatraju da premijerkino brojanje predsednika Vučića na naslovnim stranama novina pokazuje da očigledno predsednica vlade nema preča posla i probleme u državi.

Podsetimo, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je video snimak na svom Tviter nalogu, u kom se navodi da se predsednik Aleksandar Vučić češće pojavljuje na naslovnim stranama listova Danas i Nova, nego na naslovnicama prorežimskih tabloida.

„U utorak sam obećala da ću u narednih 48h pokazati da je Aleksandar Vučić najčešće na naslovnim stranama tabloida Danas i Nova, a ne nekih drugih. Mi iz SNS-a držimo reč. U 2023, Aleksandar Vučić je bio na neverovatnih 85 odsto naslovnih strana Danasa i čak 77 odsto Nove! Ubedljiva pobeda! Sve čestitke“, napisala je Ana Brnabić na Tviteru.

Glavni i odgovorni urednik Danasa Dragoljub Petrović kaže za portal N1 da ovo odokativno naučno istraživanje predsednice Vlade „pokazuje da zaludan pop i jariće krsti, a zaludna premijerka prebrojava Vučića po naslovnim stranama Nove i Danasa“.

„Brnabić je jedina svetska premijerka koja se bavim tom vrstom naučnih istraživanja, što je ne samo smešno nego i postavlja pitanje – zašto je u zemlji koja ima bezbroj problema, pažnja glavne funkcionerke vlasti usmerena na najmanje bitnu stvar na svetu. Znamo i odgovor, ona je premijerka za odbranu Vučića, a ne premijerka za odbranu građana Srbije. Ona je premijerka za gušenje slobodnih medija i ta joj resor najbolje funkcioniše od svih u njenoj Vladi, koju je sastavljao Vučić“, ocenjuje Petrović.

Prema njegovim rečima, oni bi bili srećni da Vučića nema na naslovnim stranama Danasa u tolikoj meri, ali da je on sveprisutan, „pita se za sve stvari u našoj zemlji – od Silvane do Nirvane – tako da pozivam premijerku da počne da se bavi svojim poslom, pa će nje biti na naslovnim stranama možda i više nego Vučića“.

„Ovako, kad se on bavi njenim poslom, njega je mnogo, mnogo više“, ukazuje urednik Danasa.

Ranko Pivljanin, glavni i odgovorni urednik novina „Nova“, napominje za naš portal da mu je drago da predsednica Vlade nema preča posla nego zbraja koliko je puta njen Šef pomenut na naslovnim stranama naših novina.

„To znači da je sve ostalo u državi, čijom vladom ona predsedava već treći put, u redu. Ako je, ipak, gospođi potrebno objašnjenje zašto je njen Šef, kako ga ona oslovljava, (iako taj čovek, po Ustavu i zakonu, obnaša faktički protokolarnu funkciju) toliko na naslovnim stranama, evo da i to kažemo u nekoliko reči, uz nadu, doduše jalovu, da će ona to uspeti i da shvati“, ocenjuje naš sagovornik.

Kako dodaje, zato što se čovek tiče svega onoga što mu nije ingerencija i za šta nije nadležan, pa se, između ostalog, bavi i njenim poslom.

„A osim toga bavi se i diplomatijom i pregovorima o Kosovu i građevinom i medijima i uvozom medicinske opreme i investicijama i ekonomijom i monetarnom politikom i spašavanjem ljudi iz smetova i sudskim istragama i tužilačkim poslovima i sportom i stadionima i rudarstvom i infrastrukturom i bezbednosnim poslovima, i školstvom i poljoprivredom a najviše političkim kampanjama i izborima i tako dalje i tako dalje… (Neka Brnabićeva dopiše još neke aktivnosti iz raznovrsnog i raskošnog opusa poslova njenog Šefa). Dakle, zato je on toliko na naslovnim stranama, jer valja novinarski ispratiti tu omnipotenciju Aleksandra Vučića“, objašnjava Pivljanin.

Prema njegovim rečima, bio bi najsrećniji na svetu da „Nju i Njega nikad nije morao da stavi ni na jednu naslovnu stranu novina koje uređuje“.

„I, duboko sam uveren, da kada jednog dana oni ne budu više interesantni za naše naslovnice, da će i Srbiji svanuti“, zaključuje Pivljanin.  

Izvor: N1 Beograd