Ćuta: Pošto nisu hteli da razgovaraju u institucijama, razgovaraćemo na GazeliAleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka izjavio je, uoči današnjeg protesta opozicije da MUP ima preča posla nego da brine o građanima koji nemaju drugo mesto da iskažu svoju volju, osim da blokiraju most Gazela.

Protest „Neka sve stane“ počeće u 18 časova ispred Doma Narodne skupštine, na Trgu Nikole Pašića. Odatle će se građani, kako je najavljeno, Ulicom kneza Miloša prošetati do mosta Gazela i blokirati ga na dva sata.

MUP je, s druge strane, upozorio organizatore protesta da blokada Gazele podleže prekršajnoj i krivičnoj odgovornosti, i da će shodno tome pripadnici policije preduzeti određene mere.

„MUP treba da brine o ludacima koji kod kuće drže bombe i kalašnjikove, i to su znali, da su radili svoj posao ne bi došlo do masakra u Mladenovcu“, odgovorio je na saopštenje policije Aleksandar Jovanović Ćuta.

On je za TV Nova S ocenio da MUP ima preča posla nego da se brine o građanima koji, kako je rekao, nemaju drugo mesto da kažu šta je njijova volja.

„Kad nema institucija, onda je tu Gazela. Gazela je jedino mesto pred kojim se Vučić sklanja. Da nije bilo građana na Gazeli, ne bi bilo ni Gornjih Nedeljica“, podsetio je Jovanović.

Predsedniku parlamenta Vladimiru Orliću poručio je da pošto nije hteo da razgovara u Skupštini i usliši zahtev 84 poslanika opozicije za hitno sazivanje sednice o odgovornosti vlasti za tragedije koje su se desile, sada će razgovarati na Gazeli.

Građanima koje danas put navodi na most Gazela poručio je da se „strpe sat, dva“, a najavio je i da će biti dežurnih redara na protestu koji će propuštati vozila Hitne pomoći i „ljude koji imaju probleme“.

„Oni koji nisu u Beogradu neka izađu na trgove svojih gradova i blokiraju saobraćaj“, pozvao je Jovanović i savetovao predsednika Aleksandra Vučića da „iskoristi ovu tišinu dok traje, neće dugo trajati tišina“.

Izvor: N1 Beograd