Dečak koji je pucao predat radnicima za socijalni rad



Tužilac Nikola Uskoković rekao je za RTS da je dečak koji je pucao predat radnicima za socijalni rad, da će biti medicinski pregledan, kao i da će se uzeti krv na analizu kako bi se proverilo da li je u vreme izvršenja bio pod uticajem psihoaktivnih supstanci ili alkohola.

„Nakon toga, sve radnje preduzimaju nadležne službe centra za socijalni rad“, rekao je Uskoković, prenosi RTS.

Učenik VII razreda OŠ „Vladislav Ribnikar“, K.K. (13), koji je jutros hicima iz pištolja usmrtio osam učenika i učenica, kao i radnika obezbeđenja, a šest učenika i učenica, kao i nastavnicu, teško ranio, nije krivično odgovoran, saopštilo je Više javno tužilaštvo u Beogradu i dodalo da je ocu dečaka određeno zadržavanje do 48 sati.

Osim što neće krivično odgovarati, pošto nema navršenih 14 godina, dečak K. K. (13) – neće biti izbačen iz škole, pošto takva mera za osnovne škole, prema navodima sagovornika portala N1, ne postoji u propisima. Eventualno može da bude prebačen u drugu školu – ako se sa tim saglasi škola u koju prelazi, i uz obaveštavanje roditelja, odnosno drugog zakonskog zastupnika.

Podsetimo, u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar na Vračaru u 8.40 sati učenik sedmog razreda K.K. (13) pucao je na obezbeđenje i učenike i tom prilikom ubio osam učenika i člana obezbeđenja, dok je šestoro dece i jedna nastavnica povređena.

Izvor: RTS, N1 Beograd