Novo masovno ubistvo u Srbiji, osam ubijenih, ranjeno 14


Samo dan nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi u Beogradu, sinoć se dogodilo još jedno masovno ubistvo. Napadač U. B. je najpre pucao u Malom Orašju, pa u selima Dubona i Šepšin kod Mladenovca. Ubijeno je osam osoba, a 14 je ranjeno. Najmlađi preminuo bio je 2008. godište. Među stradalima je policajac, koji u tom trenutku nije bio na dužnosti, i njegova sestra. Najverovatnije se radi o terorističkom aktu, rečeno je za naš portal. Rano jutros počela je fizička potraga terena u potrazi za napadačem, a uhapšen je oko osam sati kod Kragujevca, u selu Vinjište, potvrdio je MUP Srbije. N1 saznaje da se osumnjičeni sam predao policiji.

Ministarstvo zdravlja uputilo je apel građanima da su potrebni davaoci krvi za ranjene u pucnjavi koja se dogodila kod Mladenovca.

Nakon apela formirani su redovi onih koji daju krv i trenutno ima dovoljno zaliha.

Prema saznanjima N1 napadač je prvo pucao na ljude koji su roštiljali u Malom Orašju, a da posle je otišao u Dubonu i nastavio da puca.

Napadač se sam predao policiji u selu Vinjište, javlja reporter N1.

Kako nezvanično saznaje N1, on je došao u to selo kod ujaka.

Navodno je nakon masakra ušao u taksi i dovezao se do sela.

Uviđaj je u toku.

Šef Delegacije EU u Srbiji Emanuel Žiofre uputio je saučešće i izraze podrške povodom novog masovnog ubistva u Srbiji u kome je oružani napadač ubio osam ljudi i ranio 13.

O napadu kod Mladenovca pišu i agencija Frans pres i BBC, navodeći da se novi oružani napad dogodio dan posle napada u školi u Beogradu, kada je trinaestogodišnjak ubio osam đaka i čuvara u školi u Beogradu, u „najtežem masovnom ubistvu koje se dogodilo u poslednjih više godina u Srbiji“ i koje je „duboko šokiralo zemlju“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i članovi Vlade obratiće se javnosti u 10.30 sati, najavila pres služba predsednika.

Izvor: N1 Beograd