„Srbija protiv nasilja“: Novi protest u petak 12. maja ako se ne ispune zahtevi



Organizatori protesta u Beogradu zahvalili su se svim građanima koji su se odazvali njihovom pozivu, da bi, kako su naveli, "odali poštu žrtvama i sa dubokim pijetetom pokazali bolje lice Srbije".

„Zahvaljujemo i na tome što su građani pokazali veliku odgovornost i nisu dozvolili da pojedinačni pokušaji provokatora vlasti izmanipulišu ovaj nenasilni i dostojanstveni protest“, stoji u saopštenju.

Oni su naveli da će danas podneti predsedniku Narodne skupštine Vladimiru Orliću zahtev za hitno održavanje sednice Narodne skupštine o odgovonosti Vlade i bezbednosnoj situaciji u zemlji.

„U sredu, 10. maja, u 11.55 članovima Saveta REM-a predaćemo spreman tekst ostavki zbog njihove odgovornosti što je medijska scena u Srbiji preplavljena nasiljem i mržnjom. Pored smene članova REM-a, zahtevamo i hitno ukidanje rijaliti programa i emisija koje emituju nasilje i agresiju sa nacionalnih frekvencija, oduzimanje frekvencija televizijama Pink i Hepi, zabranu tabloida koji propagiraju nasilje i šire lažne vesti, kao i smenu rukovodstva RTS-a. Ukoliko do petka 12. maja ne budu ispunjeni svi zahtevi skupa „Srbija protiv nasilja“, u petak neka Srbija stane. Pozivamo sve građane da nas bude još više“, navodi se u saopštenju.

Izvor: N1 Beograd