Šta je smešno, premijerka?



Jučerašnje objave predsednika i premijerke u kojima ismevaju proteste "Srbija protiv nasilja" izazvale su brojne reakcije na društvenim mrežama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na svom Tviter nalogu objavila montiranu verziju fotografije koju je ranije tokom večeri objavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na kojoj je pored njih dvoje i ministar finansija Siniša Mali, uz komentar: “Mnogo nas je više nego prošli put. Još malo pa ćemo na Gazelu!“.

Zoran Kesić, autor emisije 24 minuta sa Zoranom Kesićem, objavio je na Fejsbuku iznad premijerkine objave komentar u kome navodi da „državni vrh vas, poštovani sugrađani, direktno za*ebava da vas je malo na protestima protiv nasilja“.

„Kao toliko vas je malo da ste morali da delite fotomontažu (koju sam i sam bio okačio pa odmah uklonio kad mi je rečeno da je fejk) koja umnožava inače mali broj građana. Inače, bravo za danas Beograde! To već počinje da liči na nešto.

Državni vrh je ovim demonstrirao dve stvari:

– nije im problem da se cerekaju i zabavljaju dok nam deca ginu

– potpuno su odrođeni od naroda, jer da nisu, znali bi kakva će biti reakcija naroda na ovakvo zaj*bavanje. Inat!

Pozivam zato sve cenjene sugrađane da se sledećeg petka toliko umnožimo i skinemo im ove idiotske osmehe sa lica.

Hoćete umnožavanje – dobićete umnožavanje!“, naveo je Kesić na Fejsbuku.

Pravnik Milan Antonijević pozvao je premijerku da „obriše tvit“.

„Bolje obrišite vaš tvit koji je za deset sati videlo milion naših građana, u neverici da ste ovako nešto danas mogli da napišete i postavite. Dugujete i izvinjenje svim našim građanima, jer danas nije vreme za pošalice, proganjanje i vređanje onih koji reaguju na nasilje u Srbiji“, naveo je on.

Novinarka Jovana Gligorijević se u komentaru na objavu obratila premijerki i upitala „šta je smešno“.

„Dobro veče. Vi ste premijerka zemlje u kojoj je u poslednjih 10 dana ubijeno 17 ljudi u dva masakra i još tri žene u femicidima. Pa samo pitam: šta je smešno?“, navela je ona.

Voditelj Ivan Ivanović je, reagujući na objavu predsednika, napisao „Zovu vas na ulice“.

I kapiten KK Crvena zvezda Branko Lazić na Instagram storiju je objavio fotografiju koju je premijerka podelila i napisao „Sramota“, ali nakon toga je obrisao nalog na toj društvenoj mreži.

Lazić u kratkoj izjavi za portal N1 navodi da je njegov profil morao da bude obrisan, jer je „neko ušao i postavio tu objavu“.

I nekadašnja košarkašica Sonja Vasić podržala je proteste u Srbiji, objavom na Instagram storiju.

Glumica Hana Selimović je na Instagramu podelila nekoliko objava u kojima je navela, između ostalog, da je „fotografija tri Brnabićke, tri Vučića i tri mala Siniše zaista nešto zbog čega narod mora jako da se uplaši gde živi, ako do sada već nije“.

Izvor: N1 Beograd