„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada“: Proslavljeni glumac napao Vučića u otvorenom pismu



Ammar Mešić, zvezda serije „Igra sudbine“, očigledno revoltiran tragedijama koje su se dogodile ovih dana napisao je na svom Instagram profilu svojevrsno otvoreno pismo Aleksandru Vučiću, u kome njega i ostatak vlasti vidi kao glavne krivce za situaciju i zemlji.

Mešić je naveo da se dugo suzdržavao od kritike vlasti i samog predsednika, ali da je stigao „poslednji čas“.

„Nepoštovani, ne mogu reći čak ni gospodine… Nepoštovani Aleksandre Vučiću, davnih dana sam prestao da javno komentarišem tvoj rad, rad tvoje Vlade i generalno politiku u našoj zemlji. Nikada te nisam podržavao i uvek sam se stideo svega što radiš i načinom na koji se obraćaš nama građanima“, započeo je Mešić u svom direktnom pismu predsedniku Srbije.

„Za mene, jedini krivac zbog svega što se desilo našoj Srbiji jesi ti i tvoja Vlada. Sramite se. Ti, svi ministri i svoji tvoji novinari koji su doveli Srbiju u ovakvo stanje“, dodao je on, a prenela Nova.rs.

„Draga deco, koja nas gledate na televiziji (iako Vučić kaže da ne gledate televiziju, pa se onda pitam kako nas prepoznajete na ulici?), obećavam vam da ću se u narednom periodu truditi i pomagati koliko god je u mojoj moći da se vaš glas čuje i da ukažem na probleme današnjice. Iskreno saučešće porodicama“, zaključio je Mešić u svom obraćanu.

U pucnjavi koja se dogodila 3. maja ujutro, oko osam sati, u osnovnoj školi na Vračaru ubijeno je devet osoba. Među žrtvama su deca, kao i čuvar škole, dok su šestoro dece i jedan nastavnik ranjeni i zbrinuti u Urgentnom centru i Tiršovoj.

Zbog pucnjave uhapšen je Kosta K. (14), učenik škole, kao i njegov otac.

Izvor: Danas