Aleksandar Jovanović Ćuta: Vučić je prekršio Ustav, i građanima ponudio mitoPredsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju prekršio Ustav govoreći o ekonomskim planovima koji su u nadležnosti premijerke Ane Brnabić, tako što je najosetljivijim kategorijama stanovništva obećao davanje novca – koga nema, saopšteno je iz Ekološkog ustanka.

„Dakle, obećao je novac bez rebalansa budžeta. Obećao je novac zbog koga će se Srbija dodatno zadužiti na međunarodnom tržištu i za koji ćemo svi mi moramo da vraćamo kamatu“, navodi se u saopštenju.

Ekološki ustanak je naveo da su građani Srbije imali priliku da uživo gledaju kako se daje mito – kako predsednik države obećava davanje novca, kako bi građani nešto učinili ili propustili da učine“.

„To je opis krivičnog dela davanja mita. Nadam se da je sada i svima jasno kako njegova vlast funkcioniše već 11 godina“, navodi se u saopštenju.

Ekološki ustanak je naveo da su građani u obraćanju Vučića sinoć „čuli sve samo ne krupne odluke“, zbog čega je pozvao građane da dođu na novi protest „Srbija protiv nasilja“.

Izvor: Beta, Danas