Devojčica Nina uspela: Skupila novac za očev pregled, uskoro putuju u...Porodica devojčice Nine Ninković (11) koja je prodavala krofne da bi skupila novce za lečenje svog oca objavila je da je skupljen novac za pregled i da uskoro planiraju let za Moskvu.

Dodaju i da će se tek nakon obavljenih zdravstvenih pregleda u Moskvi utvrditi koliko je tačno novca potrebno za njegovo kompletno lečenje.

Nina svakodnevno prodaje krofne po simboličnoj ceni od 100 dinara na Adicama od 17 do 19 časova, kako bi skupila pare za skupo lečenje svog oca u glavnom gradu Rusije, prenosi Danas.

Ova dirljiva priča ujedinila je Novosađanke i Novosađane, ali i ljude širom regije koji su poželeli da im pomognu.

Sinoć je Nina prodavala krofne na Trgu slobode, a već od 19 časova kada je događaj počeo bila je velika gužva.

Uskoro je oko čitavog trga napravljen red humanih ljudi koji su želeli da pomognu Nini na ovaj način. Kad su nestale krofne, stigle su palačinke i gomboce, a točila se i limunada.

Događaj je dan ranije najavio „Kreni-promeni“ čiji aktivisti su na Trgu pomagali u prodaji ovih poslastica.

„Nisam mislila da će biti ovako veliki odziv, ali jako sam srećna i nadam se da ćemo uspeti da skupimo sav novac za pomoć tati“, rekla je Nina.

Podsetimo, Zoran Ninković je 2016. godine izgubio vid usled ablacije retine. U martu 2022. ponovo se javlja ablacija i dijagnostikovana je simpatička oftalmija i panuveitis i Zoran je životno ugrožen.

Novac je potreban za dalju dijagnostiku, preglede, analize, nabavku lekova, lečenje u zemlji i inostranstvu, kao i za putne troškove i smeštaj.

Izvor: N1, Danas