Heroj iz Mrčajevaca: Nemanja spasao turske radnikeSnimak rušenja mosta u Mrčajevcima uznemirio je jutros građane Srbije, a onda su saznali da se iza njega krije i jedan herojski čin.

Autor ovog videa, Nemanja Bogosavljević, alarmirao je saobraćajnu policiju da je most pred rušenjem i samo nekoliko minuta pre nego što je uključio kameru – spasao radnike iz Turske koji su se preko njega zaputili.

„Došao sam ovde oko 06:20 jutros, da vidim da li se Morava izliva i da li nam plavi njive. Reka se nije izlila, ali video sam da je jedan stub napukao. Obavestili smo saobraćajnu policiju, otišao sam do kuće, ali u povratku sam video da su autobusi sa turskim radnicima, koji rade na Moravskom koridoru, krenuli ka mostu“, rekao je Nemanja reporteru Nove S.

Ovaj hrabri čovek je uspeo da svojim automobilom pretekne autobus.

„Nekih 200 metara pre mosta uspeo sa da ih preprečim svojim kolima i sprečim da odu na most, koji je već pukao“, rekao je on.

U tom momentu policija je došla na lice mesta.

„Na molbu policajca sišao sam do obale da snimim most. Uzimam telefon, palim kameru, a ostalo ste sve već videli“, dodao je.

Nemanja dodaje da su drva koja Morava nosi i velika količina vode udarali u stubove mosta proteklih dana.

I on ima njivu sa druge strane reke, ali kako kaže, kada se voda smiri, meštani će pronaći način da ovaj problem reše.

Most je žila kucavica za preko 20.000 stanovnika ovog dela Srbije, jedina alternativa im je da idu na Čačak ili Kraljevo.

Izvor: N1 Beograd