Aleksandar Martinović prozivao poslanike koji nemaju decuMinistar Aleksandar Martinović prozivao je opozicione poslanike koji nemaju decu, ističući da on „hrani troje“ a da neki drugi hrane pse i mačke. Zbog burne reakcije sa sednice je udaljen Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

On je opoziciju optužio da se raduje tragedijama i da izvlači „najjeftiniju i najmonstruozniju“ političku korist. Kako je rekao, opozicija pokušava da pobedi na smrti dece, od pada helikoptera do tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu.

„Ti voliš decu, koliko ti Milivojeviću imaš dece“, pitao je Martinović poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i dodao „evo takvi nam drže lekcije“.

Ova izjava izazvala je burno negodovanje opozicionih poslanika, ali i reakciju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, koji je sedeo pored Martinovića.

Gašić je smirivao Martinovića i vraćao na mesto i kada je ministar državne uprave i lokalne samouprave ustao sa stolice i pokazivao kako je poslanik Miloš Parandilović došao u skupštinu „u gaćama“.

Najburnije od svih opozicionih poslanka reagovao je poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je u jednom momentu Martinovića nazvao „ološem“, zbog čega je udaljen sa sednice, a ona prekinuta.

Verbalni sukob Martinovića i opozicionih poslanika nastavio se i na izlasku iz skupštinske sale, a kako se vidi na snimku Gašić je uhvatio Martinovića za ruku i nekoliko puta ga povukao kako bi ga izveo napolje.

Zbog događaja u skupštini reagovao je predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, koji je na Tviteru napisao da Martinoviću nije dobro i da je ljude počeo da deli i vrednuje na osnovu onoga ko ima, a ko nema decu.

Izvor: N1 Beograd