Koluvija u Ćirilici: „Proveo sam 22 meseca u pritvoru za neku glupost, nečiji hir“Vlasnik imanja Jovanjica Predrag Koluvija bio je gost TV Hepi. Kaže, između ostalog, da mu ne dozvoljavaju da priđe imanju da ne bi video šta je sve odneto. Narodnog poslanika Miroslava Aleksića poziva na javno suđenje.

„Ja pozivam stalno te ljude da krenemo, pošto taj jedan političar Miroslav Aleksić voli da mi javno sudi, pa ja njega pozivam hajde da napravimo javno suđenje, ja dolazim sam, ti dovedi sve te tvoje policajce, novinare, sve ih dovedi, ja ću da iznosim stručne argumente, imaćemo stručni žiri, pa bek oni na kraju kažu ko je u pravu i ko govori isitinu. Ovo što su kod nas radili je sramota, još je veća sramota što sam ja 22 meseca proveo u pritvoru, 21 mesec na nanogici, ni za šta.  Za neku glupost, za nečiji hir, zato što neki tamo nešto priča mnogo na televiziji, što napada državu, i onda niko ne sme da me pusti, svi znaju da je ovo glupost, a niko ne sme da me pusti iz pritvora“, rekao je Koluvija u Ćirilici.

Podsećamo, Koluvija se telefonom uključio u Utisak nedelje krajem juna, kada je rekao da bi „voleo da ga puste na miru da živi svoj život“.

„Moj utisak je da bih voleo da svi vi koji se borite za pravdu i predstavljate se kao nezavisni novinari da me pustite na miru da živim svoj život“, kazao je Koluvija u uključenju u emisiju u kojoj su gostovali novinarka Jelena Zorić, advokat Ivan Ninić i Milan Radonjić.

Podsetimo, od razotkrivanja afere Jovanjica u novembru 2019, ovaj slučaj ne prestaje da intrigira javnost. Naročito nakon svedočenja inspektora koji je učestvovao u akcijama na imanju Jovanjica. Vlast ne prestaje sa označavanjem afere kao izmišljene i lažne. I dok se jedan postupak u ovom slučaju, ipak, odvija pred sudom, drugi, u koji su uključeni pripadnici bezbednosnih službi, neće početi ni posle dve i po godine.

Izvor: N1 Beograd