Poverenica za ravnopravnost o izjavi Martinovića: Neprimereno i uvredljivo za veliki broj građanaPoverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ističe za portal N1 da je izjava ministra Aleksandra Martinovića "krajnje neprimerena i uvredljiva za veliki broj naših građana i građanki, a za mnoge od njih i veoma bolna".

Podsetimo, ministar je u Skupštini Srbije prozivao poslanike opozicije koji nemaju decu.

„Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje“, rekao je Martinović obraćajući se poslanicima opozicije.

Poverenica ocenjuje za naš portal da je vrednovanje ili stigmatizovanje ljudi samo na osnovu toga da li i koliko imaju dece, osim što je zadiranje u privatnost, nedopustivo i predstavlja diskriminaciju po osnovu bračnog i porodičnog statusa.

„Neprimereno je da tako nešto bilo ko izjavi, a posebno kada se radi o ministru u Vladi kao nosiocu najviše funkcije. Iako članove Vlade i narodne poslanike štiti imunitet ne bi trebalo da, svojim izjavama, vređaju i omalovažavaju političke neistomišljenike ali ni bilo koga drugog“, navodi Janković.

Izvor: N1 Beograd