Spektakularni prizori iz Vele Luke: Oliverove hitove uglas je pjevalo 20 tisuća ljudi, koncert se pratio i s brodica, a nebo je gorjelo od bakljiU Veloj Luci u subotu navečer održan je koncert "Trag u beskraju" u čast neprežaljenom Oliveru Dragojeviću na petu godišnjicu njegove smrti.

Nastupili su Meri Cetinić, Danijela Martinović, Goran Karan, Hari Rončević, Marko Tolja, The Shades, Matija Cvek, Klapa Šufit, Natali Dizdar, Lorena Bućan i Jure Brkljača, s njima je Oliverove hitove uglas pjevalo oko 20 tisuća ljudi koji su preplavili rivu, a koncert se pratio i s brodica te obližnjih balkona.

Vela Luka danima je preplavljena Oliverovim obožavateljima koji su svakodnevno od jutarnjih sati slavili po rivi i kafićima uz njegove pjesme. Prisutni su mogli uživati i u popratnom programu projekta "Trag u beskraju", koji je započeo koncertom na trajektu Split-Vela Luka, a nastavio se izložbom "Oliver privatno" u dvorani Glazbene škole "Oliver Dragojević", zatim i promocijom knjige nota "Oliver i Zdenko" čiji je autor Ante Gelo, na istom mjestu.

Koncert u subotu bio je središnji dio projekta, koji se nastavio i u nedjelju koncertom "Kad mi dođeš ti", autorskom večeri Vinka Barčota u 21:30, na pijaci crkve Sv. Josipa, a nastupali su Meri Cetinić, Tedi Spalato, Petar Dragojević, Marko Škugor, Tomislav Bralić & klapa Intrade, klapa Šufit, Ivan Ive Županović, Antonia Dora Pleško i Kvartet Sequentia. Zadnji događaj projekta je koncert "Povedi me" Jasne Zlokić.

Izvor: Dnevnik.hr