Miroslav Aleksić i veliki deo članstva napuštaju Narodnu stranku zbog Vuka Jeremića



Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke i predstavnici niza gradskih i opštinskih odbora napuštaju tu stranku, potvrdio je Aleksić za N1.

Oni će danas će na Oplencu doneti odluku o osnivanju nove političke organizacije čiji je radni naziv, za sada, Narodni pokret Srbije.

Na današnjem sastanku, članovi Narodne stranke koji podržavaju Miroslava Aleksića razgovaraju o daljem delovanju, a zanimljivo je da su poziv medijima na taj događaj potpisali kao Narodni pokret Srbije.

Podsećamo, sukob u Narodnoj stranci traje već duže vreme i protekle nedelje ušao je u završnu fazu, a kulminirao je smenom Aleksića sa mesta predsednika Izvršnog odbora stranke.

Posle smene Miroslava Aleksića sa pozicije predsednika Izvršnog odbora, šef odborničke grupe narodnjaka u Beogradu Miloš Pavlović, sredinom ove nedelje, uputio je zahtev za povlačenje te odluke, čiji je rok istekao u petak.

„Ne cepamo stranku, dajemo mogućnost i predsedniku i predsedništvu da ponište sporne odluke“, izjavio je tada Miloš Pavlović.

Jeremićeva strana tvrdi da je do smene došlo u cilju sporovođenja demokratske i transparentne izborne skupštine, a Aleksićeva da je cilj da se veštački prekroji volja članstva.

„Član stranačke Statutarne komisije Miloš Pavlović obavlja „medijsku pripremu cepanja“ Narodne stranke tvrdnjama da su odluke stranačkih organa donete protivno statutu i „davanjem roka do sutra“ predsedniku stranke Vuku Jeremiću da te odluke poništi“, izjavio je trećeg avgusta sekretar Narodne stranke Stefan Jovanović.

Izborna skupština Narodne stranke zakazana je za 22. oktobar, međutim, sada je jasno da Miroslav Aleksić više nije u igri za kandidata te partije.

Izvor: N1 Beograd