Ovim emotivnim pismom se Žarko Laušević oprostio od Nebojše GlogovcaJednog od svojih najdražih prijatelja Žarko je ispratio uz reči koje su teške, ali nikako patetične 

Glumac Žarko Laušević preminuo je u svojoj 64. godini nakon kraće bolesti. Tokom karijere se proslavio brojnim ulogama na filmskom platnu, a život su mu obeležila iskrena prijateljstva, sa mnogim, sada pokojnim glumcima.

Jedan od njegovih najiskrenijih prijatelja Nebojša Glogovac umro je pre pet godina, pa sad neki kažu da se Laušević samo priključio bogatoj „nebeskoj sceni", gde ga čekaju brojni velikani domaćeg glumišta.

Nakon što je Glogovac preminuo mnoge kolege su se potresnim rečima opraštale od glumca. Ipak, čini se da je pismo koje je prijatelju tada uputio Žarko Laušević ostalo upamćerno. Žarko je tad najavio novi zajednički projekat, možda tamo gore...

Žarkovo oproštajno pismo Glogovcu prenosimo vam u celosti.

- Sreda, 11. februar 2018.

Dragi Glogi,

Čitam tvoju poruku od pre neki dan:

'Znam da će biti dobro... Pričaćemo... Samo malo da prođe ovo ludilo... Što kažu, Srbi pamte do četvrtka, tako da se čujemo za vikend, a do tada, evo ti par viceva'.

Jesenas smo, čekajući prevoz na aerodromu u Bostonu, pravili planove da nešto radimo zajedno. Rekao si „radićemo sigurno ili ovde ili tamo. Onda ti je stigla poruka i poskočio si kao malo dete:

- Dobio sam nagradu u Londonu! Bila je to nagrada za najboljeg glumca prestižnog evropskog festivala. Svi smo, poneti tim osećajem velikog ponosa, odigrali poslednje izvođenje 'Hadersfilda'. I te noći sam te, kao i na celoj kanadsko-američkoj turneji, gledao na sceni, sa strane, nem od sreće što prisustvujem jednom čudesnom predavanju i davanju sebe glumi kakvo nikada ranije nisam video.

Moja nastarija ćerka je godinama imala svog omiljenog i najboljeg glumca. Onda mi je jednog dana bojažljivo izjavila:

Tata, ti više nisi moj najbolji glumac!

Ah, ko je taj što je čedu mome pomutio razum? - promucah nekog patetičnog Šekspira iz sećanja.

Nebojša Glogovac... - skrušeno mi priznade. Zagrlih je.

Pa, on je i za mene najbolji glumac" - priznah i ja njoj.

Laknulo joj je. I zbog tebe je otputovala iz Čikaga s nama u Boston da ponovo odgleda predstavu.

Glogi, od kada sam čuo za tvoju boljku, krenuo sam nešto da pišem za nas. Pa da odigramo... ili ovde ili tamo. I čekam da se čujemo... za vikend.

Tvoj Žarko.

Čini se da su ove emotivne, ali ne patetične reči savršeno opisale odnos koji je vladao između ova dva velikana domaće glumačke scene. Bolne, tužne, iskrene reči dva prava prijatelja ostaće zauvek upamćene kod svih onih koji su voleli i poštovali Nebojšu Glogovca i Žarka Lauševića.

Izvor: Espreso.co.rs