Petar Peca Popović: „Ja sebi dopuštam da jedanput nedeljno kupim sebi hleb koji volim da jedem. Pred prošle izbore taj hleb je koštao 135 dinara. Danas košta 220 dinara“Novinar, pisac i kritičar Petar Peca Popović je gostovao u emisiji Nove S „Među nama“ i s obzirom da su taj dan bili raspisani izbori, dotakli su se i te teme između ostalih.

Ipak, jedan deo Popovićevog intervjua se posebno izdvojio i u formi video klipa, počeo je svoj samostalni život na društvenim mrežama. Onaj o tome kako velikan rok novinarstva vidi razliku između prethodnih i ovih izbora.

„Znate li koja je razlika između ovih i prošlih izbora. Danas sam bio u samoposluzi. Ja sebi dopuštam da jedanput nedeljno kupim sebi hleb koji volim da jedem. Pred prošle izbore taj hleb je koštao 135 dinara. Danas košta 220 dinara. Pre neki dan je koštao 200. To je pola kile frančeze hleba. Sad razmišljam sa svojom suprugom, taj hleb ćemo umesto slavskog kolača, da služimo goste, jer to je sad luksuz“. 

„Danas sam dobio penziju i ona je 3500 dinara veća nego prošlog meseca, ali ja ne mogu da kupim isto stvari 1. novembra koliko sam mogao sa mojom penzijom 1. oktobra“ završio je svoje izlaganje Popović.

„Pre svega Gospodin sa velikim G“; „Zadovoljstvo mi je bilo slušati ovog divnog čoveka“ ;“Džon Kliz bi bio presrecan, jer se „Monti Pajton“ nastavlja snimati u Srbiji“ samo su neki od komentara na Popovićevu priču.

Da je klip postao popularan, govori i mnošto botovskih komentara na društvenim mrežama koji napadaju i vređaju Popovića, koje ovom prilikom nećemo prenositi jer ne želimo da im pravimo reklamu.

Izvor: Citymagazine.danas.rs