Aleksandar Vučić: Demonstranti su se razbežali kao zečevi



Predsednik Srbije se nakon izbor održanih 17. decembra šest dana nije obraćao narodu preko televizija. To mu je bio apstinencijalni rekord u poslednjih nekoliko meseci. A onda se u nedelju 24. decembra tri puta obraćao. U prepodnevnom je čestitao građanima na čistim ko suza demokratskim izborima i hvalio se kako je on na izborima "bivši režim“ nakon 11 i po godina na vlasti razbio kao zvečku. U drugom, večernjem, je, osvrćući se na protest ispred zgrade u kojoj se nalazi RIK i potom ispred Skupštine Beograda, poručio građanima Srbije da se ništa ne plaše jer "nije u toku nikakva revolucija“.

A u trećem je, kasno uveče, nakon zasedanja Nacionalnog saveta za bezbdnost, objašnjavao da je protest protiv naprednjačke izborne krađe zapravo maslo nekih zapadnih tajnih službi i njihovih plaćenika.

"Sve je to bilo pripremano“, bio je rekao Vučić misleći na izliv gneva nekolicine demonstranata koji su platila vrata i prozori na staroj i Gradskoj skupštini. Tu su prste umešale "strane službe“, nastavio je predsednik Republike, taj "akt je bio pripreman“, BIA je znala za njega.

"To je bio akt nasilnog zauzimanja institucija“, govorio je novinaru Pinka u zgradi Predsedništva, rekao i da je 35 ljudi uhapšeno i obećao da će i svi drugi vinovnici nereda biti pohapšeni u toku noći, koji su "držali drogu u jednoj,  napadali drugom rukom“.

Koaliciju Srbija protiv nasilja, koja poziva građane na proteste zbog "ogromne izborne krađe“, optužio je da ima "prljave političke ciljeve“, da hoće da "bez glasova naroda dođe na vlast da bi mogli da pljačkaju“, te da narod u Srbiji to vidi i da je "ogorčen“.

A kada je, pošto je trpela napade i sve i svašta, policija "konačno" intervenisala "razbežali su se kao zečevi za jedan i po minut“.

"Gonićemo i samozvane političare, svi će odgovarati za nasilničko ponašanje“, obećao je Vučić, te da će se Srbija "odupreti uplivu stranih službi“.

Izvor: Vreme