Beograd gori, a RTS se češlja – ponovoU vreme kulminacije večerašnjeg protesta, sukoba demonstranata sa policijom ispred Skupštine grada, dok je Beograd "goreo", na samo nekoliko minuta hoda od epicentra dešavanja, na Radio-televiziji Srbije, ponovo su se - češljali. Popularna serija više puta reprizirana na programu Javnog servisa, baš u vreme kada se hiljade građana okupilo da zahteva poništavanje izbora i raspisivanje novih, meštani sela Rekovac u serijalu "Selo gori, a baba se češlja" zabavljali su gledaoce nacionalne televizije.

Dok je policija bacala suzavac na predstavnike opozicije, studente, ali i sve okupljene građane, koji su u glavni grad stigli iz različitih krajeva Srbije zbog izborne prevare, gledaocima RTS-a „zamazivane su oči“ emitovanjem popularne serije Radoša Bajića.

Ista situacija ponovila se i 8. jula, 2020. godine u vreme pandemije i velikih demonstracija ispred Narodne skupštine, kada su se kao i večeras, pripadnici policije od građana „branili“ suzavcem, letele su kamenice, palile se baklje, a ljude su pendrecima rasterivali, gledaoci RTS-a i tada su iskoristili svoje pravo da uživaju u čarima prirode sela Rekovac i Radašinovoj družini.

Za to vreme, televizija N1 i portal Nova.rs, iz minuta u minut informisali su, i dalje informišu, građane o neredima na ulicama i borbi za poništavanje izbora, ali i priznavanje izborne krađe, što bi trebalo da bude uloga i posao, pre svega – Javnog servisa.

Izvor: Nova.rs