DRAŽA PETROVIĆ - Predsednik oslobodio (K)Nin



Draža Petrović, kolumna za portal N1

Došlo je vreme da danas oslobodimo Knin – rekao je pre neki dan Aleksandar Vučić koji već 28 godina govori “Dogodine u Kninu”, pa kad već ne može da srpskom narodu vrati Knin koji je prethoodno zajedno sa Miloševićem i Šešeljem slavno izgubio sedeći u Beogradu i pevajući četničke pesme, našao je adekvatnu zamenu za to vekovno srpsko ognjište.

– Vratiću srpskom narodu (K)Nin, kao zamenu za Kosovo, valjda će biti zadovoljni – rekao je predsednik koji već najmanje sedam i po godina, pored dvadesetosmogodišnjeg klicanja “Dogodine u Kninu” govori i “Dogodine u (K)Ninu” želeći da oslobodi to vekovno ćulibrčko ognjište.

Knin mnogo voli a (K)Nin ga mnogo nervira. Zato mu je valjda stalo da izađe na naslovnici (K)Nina, gde je pre neki dan i izašao pokušavajući da zaplaši čitaoce, retko pošten svet. Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato, Srbija ne sme da stane

Čitaoci (K)Nina su, međutim, dovoljno pametni da već u sledećem broju proteraju Vučića sa naslovnice i tu stave onog Petričićevog Vučića, okruženog tupsonima, pervereznjacima i naprednjačkim karakondžulama, a i redakcija (K)Nina na čelu sa legendarnim Mićom je dovoljno žilava i pametna da ovo doživi kao jedan zanimljiv ekperiment.

Kao ono kada je Radio B92, devedesetih, jedan ceo dan sa svoje frekvencije 92,5 megaherca, emitovao narodnjake i propagandne vesti za Slobu Miloševića. Pa su slušaoci bacali radio-aparate kroz prozor i zvali redakciju da im pomenu nanu naninu i Anu Aninu (mada Ana Brnabić u to vreme nije postojala, jer samo bi nam još ona falila u to doba).

Pre nego što je pokušao sa oslobodi (K)Nin, Vučić se kao i svaki ozbiljan državnik bavio istraživanjem kafanskog repertoara po bircuzima u slobodarskom Blacu. I silno se iznenadio onim šta se peva po blačkim kafanama – u jednoj je neki čovek pevao onu lepu pesmu grupe Polis i Stinga “Every breath you take”.

Međutim umesto stihova: “Every breath you take, And every move you make, Every bond you break, Every step you take, I’ll be watching you”, Vučić je primetio da neki čovek na tu melodiju peva pesmu koja ide ovako: “Every Vučiću pedeeeeru, And Vučiću peeeederu, Every Vučiću pedeeeeru, Every Vučiću peeederu, I’ll be Vučiću pedeeeru”, što je Vučić u prvi mah protumačio kao okolnost da ovaj čovek ne zna engleski, pa improvizuje Stingovu pesmu.

Kao oni ljudi koji pevaju pesmu “Love is in the air” te je prepevaju kao “Lav iz Indije” ili pogreše stihove pesme Divljih jagoda „Jedina moja“, pa umesto „djevojko u sutonu tihom“ pevaju „djevojko u sukobu s Titom“.

Međutim, onda je Vučić saznao da čovek koji peva poznatu Stingovu numeru “Every Vučićuuu peeedeeeruuu” jeste četvrti na listi Socijalističke partije Srbije u Blacu, što pretpostavlja da socijalisti na kafanskim zabavama, kad nije tu Ivica Dačić da im peva “Miljacku”, pevaju totalno nekontrolisane pesme, koje nisu u skladu sa koalicionim sporazumom po kome socijalisti nema da pevaju po kafanama pesme o Vučiću kao pederu.

-Ovo je kršenje našeg koalicionog dogovora po kome socijalisti mož da pevaju pesme od Halida Bešlića gde se ne pominje Vučić, ali ne mož da pevaju pesme od Stinga gde se pominje Vučić, to jest ja – rekao je Vučić i na svom Instagram profilu objavio snimak kafanskog pevanja u Blacu uz komentar: “Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato, Srbija ne sme da stane!”

Predsednik je, jelte, shvatio da se u nekom bircuzu u Blacu sprema zavera protiv njega, jer jedan radnik u lokalnoj pekari, član SPS-a, peva “Vučiću pederu” mrtav pijan, a zna se dobro da šta mrtav trezan socijalista misli to mrtav pijan socijalista govori. Tačnije peva.

I shvatio je da iz radnika u lokalnoj pekari, socijaliste, progovara cela Socijalistička partija Srbije koja ima inventivne planove da u budućnosti Srbije kolektivno pevaju “Vučiću pederu” i da im se program za razvoj Srbije zove “Vučiću peeedeeru”.

Siniša Mali je rekao za Pink: “Ovo samo potvrđuje ono što je predsednik govorio više puta, da u sekundi, u minuti, ako svi ostali budu videli da mogu da osvoje, ili da mogu da formiraju vlast, oni će to uraditi“.

Mali je valjda mislio da radnik pekare iz Blaca, važnog uporišta socijalista, nije izdržao da sačuva tu tajnu SPS-a, pa je u lokalnom bircuzu dohvatio mikrofon i otpevao tajni plan socijalista pod kodnim naslovom “Vučićću pederu” po melodiji Stinga koji je garantovano, takođe, smislio plan da preotme vlast u Srbiji.

SPS se onda izvinio, mada bi se pre moglo reći da se “izvinuo”.

Napisali su: “Taj pojedinac je odmah danas isključen iz stranke i razrešen svih funkcija u Blacu. Tako će biti sa svima koji ne poštuju politiku Socijalističke partije Srbije. Želimo da uputimo izvinjenje Predsedniku Aleksandru Vučiću, sa kojim Socijalistička partija Srbije i naš predsednik Ivica Dačić, imaju veoma korektnu saradnju 11 godina, sa ciljem da tu saradnju nastavimo i posle decembarskih izbora u interesu Srbije”.

I verovatno su posle izdali uputstvo kompletnom članstvu da ne idu po kafanama i pevaju pesme, već da će se tolerisati samo ako “Vučiću pederu” pevaju u svoja četiri zida.

Mada posle slučaja “Karađorđe Miketić” nije isključeno da će isplivati video kako neki socijalista tokom tuširanja u sopstvenom kupatilu peva “Vučiću pederu” a predsednik to objaviti na svom Instagramu uz komentar: “Toliko o inventivnim programima i planovima za budućnost Srbije. I zato, Srbija ne sme da stane!”

Predsednik je izgleda, da izvinite, skroz prop’o. Jer ovo, od (K)Nina do Blaca ne bi radio niko ko nije prop’o samo to još nisu javili biračkom telu.

Tako da: Dogodine u... (dopišite sami!)