SVETISLAV BASARA - Qwrci na buvi



Piše: Svetislav Basara, 22.12.2023. 

U žestokom fijasku su - po ko zna koji put - završili i bivši (i sve bivšiji) Bujke i informativni Nenad Lj. Stefanović. Naime, na zahtev Marinike Tepić da bude direktno uključena u Dnevnik 2 RTS, Bujke i Stefanović su se napravili ludi. Ćutali su negde i dremali ko buve na qwrzu.

Šta god Bujke i Neša mislili, protesti pred RIK su isuviše krupan događaj da bi ih RTS prevideo. Srbija protiv nasilja je druga po snazi parlamentarna stranka koja predstavlja četvrtinu građana Srbije. To se ne može odgurnuti pod tepih. Lepo sam govorio posle petog oktobra: srušiti Septičku jamu, uzorati ledinu i posle tri godine sagraditi novi RTS. I tada sam bio džaba moler.

Sledi rečenica nedelje Lešeka Kolakovskog: „Biti prevaren u politici nije nikakav izgovor.“ Kolakovski - i to treba pomenuti - nije mislio na srpsku politiku, nego na politiku svaku i svugde. Ko to ne utuvi - ili ko neće da utuvi, a ima i takvih - i ko nije u stanju da protivnika nadmudri, nadigra i (ponajbolje) prejebe, taj ne bi trebalo da se bavi politikom, a zahvaljujući „našim posebnostima“, u Srbiji upravo takvi srljaju u politiku.

Drljavost, amaterizam, afektivnost i brzopletost menadžmenta Srbije protiv nasilja nisu promakli ni pažnji kritičnijeg i trezvenijeg dela njihove klijentele. Vredi pomenuti tekst Nemanje Rujevića u Danasu „Protokol jednog fijaska“, i još utemeljeniji tekst Nikole Krstića, čiji naslov ne mogu da navedem jer (verovatno preventivno) nije zapandrčen na portaluk, a papirni primerak Danasa sam zaboravio u mojoj kafanici.