Tepić: Uhvatili smo lopova u krađi, ovog prekoputa što viri kroz zavesuKoalicija Srbija protiv nasilja organizovala je protest ispred Republičke izborne komisije u Beogradu zbog nepravilnosti na decembarskim izborima. Zahtev je poništavanje beogradskih izbora, zbog, kako tvrde iz te koalicije, brojnih izbornih manipulacija, kojima je drastično promenjen njihov rezultat.

Koalicija Srbija protiv nasilja organizovala je proteste svakodnevno posle izbora, sve do 30. decembra, kada je održan protest inicijative Proglas. Posle tog protesta, napravljena je duža pauza tokom praznika, a današnji protest je prvi u ovoj godini.

Budući da se protest poklapa sa godišnjicom ubistva Olivera Ivanovića, koji je ubijen 16. januara 2018. u Kosovskoj Mitrovici, učesnici protesta su zapalili sveće u crkvi Svetog Marka.

Tepić: Uhvatili smo lopova u krađi

"Danas cela planeta zna da smo uhvatili lopova u krađi, ovog što se krije iza zavese", rekla je Marinika Tepić na protestu, pokazujući na zgradu Predsedništva Srbije koje se nalazi prekoputa RIK.

"Dobili smo sjajnu vest"

Tepić je rekla da su dobili sjajnu vest, da u Evropskom parlamentu počinje rasprava o pokradenim izborima u Srbiji.

"To je ono za šta smo mi štrajkovali glađu. Nismo se obraćali kukavici prekoputa, već Evropi i svetu", kazala je ona.

Za dve nedelje, kako je dodala, Evropski parlament će usvojiti i rezoluciju o izborima "pre nego što lopovi uhvaćeni u krađi uspeju da konstituišu republički i gradski parlament".

Na kraju obraćanja, Marinika Tepić podsetila je na reči Olivera Ivanovića, koje se uklesane na spomen-ploči koja mu je posvećena.

"Moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije!"

Tepić se nadovezala na taj citat.

"A mi kažemo da nikada, ali nikada nećemo otići iz Srbije i borićemo se do kraja i pobedićemo i smenićemo ovu kukavicu kad-tad. Ali pod našim uslovima i našim pravilima", rekla je Tepić.

Izvor: NIN.rs