U zgradi bivšeg rukometaša, istaknutog člana SNS-a, prijavljeno čak 154 birača za izbore u BeograduU zgradi čiji je vlasnik bivši rukometaš, a sad istaknuti član SNS Vladimir Mandić, za beogradske izbore bilo je prijavljeno neverovatnih 154 birača, saopštila je Stranka slobode i prvde. Za republičke izbore, na istoj adresi, bio je prijavljen 121 birač.

„Informacije o sumnjivim biračima koje su otkrili kontrolori Stranke slobode i pravde na biračkom mestu broj jedan u Ugostiteljskoj školi na Savskom vencu podudaraju se sa podacima Istinomera“, poručili su iz SSP-a, prenosi Nova.rs.

Prema podacima SSP-a, u ulici Kraljevića Marka broj 9 upisan je 121 birač za republičke izbore i 154 za beogradske, a zgrada je u vlasništvu istaknutog člana Srpske napredne stranke Vlade Mandića.

Takođe, uvidom u APR-u na istoj adresi registrovana je i firma Manco Plus d.o.o. čiji je jedini vlasnik Mandić.

„Ovo je za sada neslavni rekord“, zaključuju iz SSP-a.

Hapšen u BiH i Crnoj Gori

Nova.rs podseća da je Mandić svojevremeno bio optužen, pa oslobođen za pokušaj ubistva.

U septembru 2022. godine, policija u Banjaluci ga je uhapsila u naselju Borik, a zajedno sa njim je uhapšen i Adam Šukalo, takođe funkcioner Srpske napredne stranke.

Policajci su tada zaustavili automobil u kojem su bila njih dvojica, pretresla vozilo, a potom ih, navodno bez objašnjenja, privela. Oni su saslušani u policiji, a potom pušteni, ali nije bilo obrazloženo da li su saslušani u svojstvu građanina ili ih organi Republike Srpske sumnjiče za neko krivično delo.

Tokom kampanje za lokalne izbore u Nikšiću, u Crnoj Gori, Mandić je privođen sa još osam osoba, među kojima je bila i „bezbednosno interesantna osoba“ iz Beograda Dane Šijan.

Izvor: Nova.rs, N1 Beograd