Uhapšen doktor iz Sremske Mitrovice kog je porodilja optužila za akušersko nasiljeLekar Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici M.M, koji je optužen za akušersko nasilje, uhapšen je zbog postonanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv zdravlja ljudi, saopštio je MUP.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici njemu će biti određeno zadržavanje do 48 časova.

Lekar je priveden jer postoje osnovi sumnje da je izvršio krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi 12. januara 2024. godine u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici pri porođaju Marice Mihajlović.

Podsetimo, njega je porodilja Marica Mihajlović iz Sremske Mitrovice optužila za akušersko nasilje nakon kojeg je njena beba preminula.

Iz zdrave trudnoće, kako navodi porodilja Marica Mihajlović iz Šida, rođena je teškom mukom devojčica koja je samo nekoliko sati kasnije preminula, a razlog je, kako ona tvrdi, akušersko nasilje.

Zbog njene potresne objave na Fejsbuku koja je postala viralna i zbog apela da se stane na kraj akušerskom nasilju, održani su protesti u Beogradu i Sremskoj Mitrovici, gde se nalazi bolnica u kojoj se sve to dogodilo.

Izvor: N1 Beograd