Veje širom Srbije, putevi prekriveni snegom



Sneg koji od popodneva pada u Beogradu i ostalim delovima Srbije vrlo brzo je prekrio kolovoz. Kako su saopštili "Putevi Srbije", snega ima pet do deset centimetara na nekim deonicama.

Jak sneg počeo je da pada u petak popodne, kako je Republički hidrometeorološki zavod i predvideo.

Fotografije i snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju da su ulice prekrivene snegom, a neočišćen je i auto-put „Miloš Veliki“.

„Putevi Srbije“ su saopštili da snega visine od pet do 10 centimetara ima na nekim deonicama.

Auto-moto savez Srbije na svom sajtu navodi da na području Užica, Kraljeva, Novog Pazara, Raške, Loznice i Valjeva vozače očekuju pravi zimski uslovi, koji donose otežanu vožnju uz moguće povremene zastoje. Napominje se da je obavezna upotreba zimskih guma, a na pojedinim deonicama i lanaca.

„Putevi Srbije“ su saopštili da snega ima na sledećim deonicama: II A-175, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm I B-28, Okletac – Rogačica – Kostojevići – Dub – Dubci – Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-28, Kneževići – Kremna – dr.granica sa BiH (granični prelaz Kotroman), kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm II B-339, Jelova Gora – Užice, kolovoz je vlažan, snega ima od 5 do 10 cm I B-27, dr.granica sa BiH (granični prelaz Trbušnica-Šepak) – Loznica – Osečina – Valjevo – Slovac, kolovoz je vlažan, snega ima do 5 cm.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet cm na teritoriji Užica, Valjeva.

Na državnim putevima II prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Kolubare, Mačve, Novog Sada, Užica.

Na ostalim putnim pravcima III prioriteta održavanja kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do 5 cm na teritoriji Ivanjice, Mačve, Užica.

Iz „Puteva Srbije“ su apelovali na vozače da zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na mostovima, nadvožnjacima, u tunelima i galerijama.

Sneg se najavljuje i za subotu 20. januar, a na planinama se očekuje formiranje visokog snežnog pokrivača. Prestana padavina očekuje se za posle podne i uveče.

Izvor: N1 Beograd