Vučić napao novinarku N1Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je odgovarajući na pitanje novinarke N1 Gordane Bjeletić u Vranju, optužio našu televiziju da laže i vodi kampanju protiv njega.

Novinarka N1 upitala je Vučića, nakon što je obišao radove na rekonstrukciji Opšte bolnice u Vranju, kako komentariše moguću podršku odbornika liste „Mi – Glas iz naroda“ Aleksandra Jerkovića za izbor Aleksandra Šapića za gradonačelnika Beograda.

Vučić je u prvi mah odgovorio da se na bavi lokalnim izborima, ali je zatim oštro napao televiziju N1, optužujući našu kuću da laže i vodi kampanju protiv njega i njegove porodice.

Vučić: Nemam pojma, stvarno ne bavim se lokalnim izborima, time se bave drugi ljudi, moje je bilo da pomognem. Mislim da je Beograd važan, da u Beogradu pobedimo ubedljivo. Ubedljivo smo pobedili ove Vaše štićenjike, znam da ste i Vi radosni zbog toga baš koliko i ja. Dobili smo više desetina hiljada glasova više nego oni i to je za nas veoma značajna pobeda, u teškim uslovima, u uslovima najteže kampanje koja je vođena protiv nas, kampanje neistina…

N1: To što Vi sad kažete je kampanja. Zašto me svrstavate bilo gde? To je kampanja takođe. Ako nešto zamerate nemojte to isto da radite.

Vučić: Oprostite, samo vidite šta kažete Vi, Gordana, možda ste u pravu kada o meni govorite. Možda ste u pravu, izvinite zbog toga. A, sad me saslušajte šta vi radite sve vreme. Ne kažem Vi, nego vaša televizija. Ne Vi lično. Oni objave: „Vi ste pokrali izbore“. Vi kažete: „Ne, ne, nisam ja lopov, ti si taj koji je nešto radio“. „A jeste li videli, sada ćemo da ogvorimo Vučiću na njegove tvrdnje.“ Čakaj, vi mene optužujte da sam lopov, ne date mi da odgovorim.

N1: Hoćete da kažete da Vučić nema mogućnost da dođe na televiziju N1? U kom trenutku je Vama ta mogućnost uskraćena?

Vučić: Niste me zvali godinama, ali ne mogu da dođem na televiziju u kojoj je cela moja porodica porodica kriminalaca, i u kojoj sam ja, i to svakoga dana, u kojoj sam ja nepomenik, Hitler, fašista, i sve ostalo…

N1: Znači ne želite da dođete. U tome je razlika – ne da ne možete, da Vam je to uskraćeno, nego vi ne želite da dođete.

Vučić: Ma, meni ne pada na pamet da dođem tamo!

N1: Ali onda nemojte da kažete da ne postoji i Vaš stav.

Vučić: Dobro, je l’ mogu ja sad da završim?

N1: Naravno.

Vučić: ‘Ajd, hvala Vam, pošto ste toliko ljubazni da ste me samo pet puta prekinuli u poslednjih 30 sekundi. Dakle, oni sve vreme rade nešto što je najveća prevara, a to je – optužuju vas za najteže stvari, a kad im vi kažete: „Ne, to nije tačno. Vi vodite kampanju“. Onda kažu: „Mi smo na udaru i progone nas.“ A, u stvari šta hoćete? Da mi ne smemo da odgovorimo ni na šta? Da ne smemo da kažemo nešto? Da ne smem da kažem: „Izvinite, nisam lopov, jer nisam, i nisam ništa ukrao“? I nemam ja prijavljenih 619 ili ne znam koliko miliona evra, već oni koji, da ne kažem vlasnički, iako bi bilo diskutabilno…

N1: A, šta je netačno? Ja se stvarno izvinjavam, ne mogu da Vas ne prekinem…

Vučić: Recimo, netačno je da sam Adolf Hitler. I nije baš pristojno kada predsedniku Republike opsujete majku. Nije baš pristojno, složićete se.

N1: Ko je sa medija ikada psovao majku?

Vučić: Recimo, kako se zove, (Marko) Vidojković koji mi je psovao majku.

N1: Sa TV N1 Vam zaista niko nikada nije psovao majku.

Vučić: Sa United Grupe. Ne, to je sa Nove S, u pravu ste. Nije sa N1, nego sa Nove S. Na toj televiziji ste tri, četiri godine govorili da sam umešan u narko dilovanje sa Jovanjicom.

N1: Ko je to rekao?

Vučić: Novinari, novinari Vaše televizije učestvovali u toj kampanji. Novinari te televizije, urednici te televizije, gosti sa kojima ste radili lažno na toj temi, iako ste znali da niti sam znao gde se to nalazi, niti sam ikakve veze imao, sve do trenutka dok Jelena Zorić na pošten način nije izašla i rekla to nema veze ni sa kim iz porodice Vučić, pa ste tad malo to skratili i smanjili. Ja Vas sad pitam, jeste li čuli da je nekada neko govorio tri godine o nekome za jednu temu nešto, a da je reč o potpunoj laži. Je li laž da (Dragan) Đilas ima 619 miliona evra i da ih je sam prijavio? Nije. Sam je prijavio.

N1: A zašto stalno te iste teme, i kako smo od pitanja o postizbornoj koaliciji došli do toga da Vi opet vodite kampanju protiv medija koji u ovom trenutku predstavljam?

Vučić: Ja vodim protiv medija?

N1: Da.

Vučić: Čime sam Vas uvredio?

N1: Vašim izjavama.

Vučić: Time što sam rekao da ste vi lagali o Jovanjici?

N1: Apsolutno. Je l’ nije za Vas uvredljivo da Vam neko kaže da lažete?

Vučić: Pa, kad ste lagali, šta da Vam kažem?

N1: Šta smo slagali?

Vučić: Pa, da sam imao veze sa Jovanjicom.

N1: Koja je priča tačno? Zbog koje priče? Postoji li tužba, koji je sud to dokazao?

Vučić: Svaki sud. Već ste izgubili na sudovima i (Miroslav) Aleksić izgubio na sudu, onaj lažov iz Trstenika, i mnogi drugi.

N1: Ne postoji novinar koji se tako zove na TV N1.

Vučić: Ne postoji? Je l’ možete da mi oprostite, molim Vas? Vi ste najistinoljubivija televizija na svetu. Je l’ možete da mi oprostite, molim Vas?

N1: Hvala Vam na tome što ste rekli. To je tačno. To je tačno što ste rekli. Svako dobro!

Vučić: Hvala Vam najlepše. Mnogo Vam hvala. Čestitam Vam na tome. Ceo narod u Srbiji to zna. Sve što kažete, samo okrenete na drugu stranu, i narod odmah zna šta je istina. Sve najbolje Vam želim. Vama u Vranju sve najbolje želim. Pogledajte ove divne osmehe divnih žena tamo. Sve najbolje Vam želim. Vama čestitam na ovim veličanstvenim uspesima sa N1, znam da je kod Vas radost najveća. Otvorite šampanjac, ja plaćam! Hvala Vam najlepše.

Vučić je tim rečima završio razgovor sa novinarima u Vranju. Prilikom obilaska radova u vranjskoj bolnici, Vučić je izjavio da je u 2023. godini iz budžeta potrošeno 4,4 milijarde evra na zdravstvo. Srbija je, prema njegovim rečima, potrošila više „od budžeta Crne Gore i Republike Srpske zajedno“.

Izvor: N1 Beograd