Dodik ugostio NIN-ovog pobednika Stevu GrabovcaPredsednik Republike Srpske Milorad Dodik primio je u Palati Republike pisca Stevu Grabovca, dobitnika NIN nagrade.

Dodik je čestitao Stevi Grabovcu osvajanje 70. NIN-ove nagrade za roman „Poslije zabave“ i naglasio je da ga posebno raduje činjenica da je prvi dobitnik ove prestižne nagrade iz Republike Srpske.

Predsednik Srpske odobrio je novčanu nagradu Stevi Grabovcu za ovaj veliki uspeh i istakao da će uvek imati podršku institucija Republike Srpske za književni rad, piše Srpskainfo.

- Predsednik Republike Srpske istakao je da veruje da će ovo značajno priznanje, koje je rezultat velikog talenta, rada i stvaralaštva gospodina Grabovca, biti podstrek za dalje stvaranje. Stevo Grabovca zahvalio se predsedniku Dodiku na prijemu i izraženoj podršci i naglasio da ga je NIN-ova nagrada, koju su osvajali velikani srpske književnosti i koja ima veliku tradiciju i predstavlja jednu od najznačajnijih regionalnih književnih nagrada, učinila izuzetno ponosnim – saopšteno je.

Izvor: Blic