Doktor Nestor i baksuznih 13


Draža Petrović, kolumna za portal N1

Eto, gotova je jedna čudesna priča o pokretu koji je imao jednocifrenih sedam osnivača i osvojio dvocifrenih 13 poslanika a onda počeo da se rastače kada su stigle šestocifrene ponude. U evrima.

Bilo je to ovako, ako niste baš pomno pratili: kao grom iz vedra neba – a grom iz vedra neba je garantovano delo neke intergalaktičke vanzemaljske sile – odjeknula je vest da je profesor dr Branimir Nestorović napustio pokret “MI – glas iza naroda” čija se lista na izborima zvala “MI – glas iz naroda, dr Branimir Nestorović”, pa se očekuje da pokret “MI – glas iza naroda” uskoro napusti i Glas, a onda i Narod, te će im se lista na sledećim izborima zvati samo “MI – bez Glasa, bez Naroda i bez dr Branimira Nestorovića”.

Onda je profesor Nestorović, takođe kao grom iz vedra neba – što mora da je takođe rezultat nekih astronomskih pojava – saopštio da nije napustio pokret “MI – glas iz naroda”, nego je samo demonstrativno napustio jedan njihov sastanak.

I valjda lupio vratima, jer se sastanci demonstrativno napuštaju na taj način što jako lupiš vratima. Lupanje je profesoru dr Branimiru Nestoroviću uža specijalnost, pa je i logično bilo da se ta karijera koja je počela lupanjem o najsmešnijem virusu koji postoji samo na Fejsbuku, lupanjem o šopingu u Milanu koji postoji samo u Milanu, lupanjem o Zemlji kao ravnoj ploči i lupanjem o zelenookim i plavookim ljudima kao potomcima vanzemaljaca, okonča lupanjem vratima. Što mož’ da se desi svakome.

Sem što je lupio vratima, dr Branimir Nestorović je garant rekao ostalim članovima pokreta “Ma nosite se, bre, je*o vas onaj koji vas je napravio” pa tek onda lupio vratima, pošto se pri svakom demonstrativnom napuštanju neke prostorije, kažu svetska istraživanja o tom fenomenu, pre lupanja vratima prisutnima kaže “Ma nosite se, bre, je*o vas onaj koji vas je napravio”.

I tek negde kada je zalupio vrata, setio se da je upravo on, dr Branimir Nestorović, osoba koja ih je napravila, pa je ponovo otvorio vrata, i ispravio svoju prethodno datu izjavu: “Ma nosite se, bre, je*o vas onaj koji vas NIJE napravio”, a potom opet lupio vratima.

Izgledalo je to kao da Mik Džeger napušta Rolingstonse, i lupi vratima, kao da Zoran Kesić napusti “24 minuta sa Zoranom Kesićem” i zalupi vraima, kao da Đule Van Gog napušta Van Gog i zalupi vratima ili kao da Radoš Bajić i baba napuste “Selo gori, a baba se češlja”. I zalupe vratima.

Jer ono što su Rolingstonsi bez Džegera, što je Van Gog bez Đuleta, što je “24 minuta sa Zoranom Kesićem” bez Kesića, što je “Selo gori, a baba se češlja” bez Radoša Bajića i babe, to je pokret “MI – glas iz naroda” bez profesora doktora Branimira Nestorovića.

I tako se okončala jedna divna priča o ljudima koji su se dva meseca pre izbora, kako su po medijima svedočili osnivači “Mi – glas iz naroda”, njih tačno sedam, okupili u privatnoj ordinaciji dr Nestorovića, na rakijici, i tamo se dogovorili da naprave ovaj intergalaktički pokret u koji su primili sve ljude koje su primetili u blizini i doveli ih u ordinaciju na rakijicu.

I sem što su se tog dana okupili na osnivačkoj skupštini uz rakijicu, nisu morali da plate 8.000 dinara za pregled u privatnoj ordinaciji dr Nestorovića, ili 11.000 za pregled uz alergo test, koliko mora da plaća običan narod kada dovodi decu na pregled kod doktora Nestora. Em nisu platili pregled, em dobili i rakijicu, em na kraju postali i narodni poslanici, jer srpski narod obožava vračare, bele magove i šamane, pa tako voli i pulmologe sa primesama belog maga koji intenzivno cirkaju rakijicu.

Narod je dakle glasao za profesora doktora belog maga, nikako nije glasao za ostale sa liste “MI – glas iz naroda, dr Branimir Nestorović”, poznatije pod imenama Pera, Mika i Laza Kamikaza, za koje niko nije znao sem pedantnih gledalaca podkasta u kojima se priča na zanimljive paranormalne teme – šta znači kad udari grom na Svetog Savu, gde je zakopano Teslino tajno oružje, da li je Zelenski mali zeleni i da li je Tito bio vanbračni sin Vinstona Čerčila.

Ostalo je legenda.

Posle su pokazali neskriveni talenat za razbijanje svog sopstvenog pokreta na sastavne delove – prvo se otcepio kandidat za gradonačelnika, pa se onda otcepio kandidat za zamenika gradonačelnika, pa se onda otcepio onaj što je poslednji stigao na rakijicu u ordinaciji, na kraju je pokret napustio i profesor doktor Nestor, za koga se veruje da je vanbračni sin Vidovite Zorke i Nostradamusa, mada je to verovatno koliko i ono da je Tito Čerčilov vanbračni sin, te Zelenski mali zeleni, o čemu se najviše debatovalo među onivačima pokreta “MI – glas iz naroda”.

E sad, zašto se to desilo, lako je objašnjivo svim glasačima pokreta “MI – glas iz naroda dr Branimir Nestorović, bez doktora Branimira Nestorovića”.

Naime, lista “MI – glas iz naroda dr Branimir Nestorović” osvojila je ukupno 13 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srbije, a da to niko iz tog pravovernog i praznovernog pokreta nije primetio dok nisu počeli da se raspadaju na otprilike 13 frakcija.

- Kako se toga na vreme nisam setio!!! – lupio se po čelu profesor doktor Nestorović: “Ukupno 13 ljudi bilo je na tajnoj večeri, Isus Hrist je razapet sutradan, u petak, pa zato 13 gostiju za večerom predstavlja loš znak, dok se 13 narodnih poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije smatra za užasan znak, jer će izgleda i mene da razapnu ovih dana onih preostalih 12 poslanika. A ako vaskrsnem, preimenujte pokret u MI – glas odozgore…” – rekao je profesor Nestorović članovima 13. frakcije pokreta

Koja će se zvati, kako je najavio dr Nestor, “Pravi MI”. Mada bi bolje bilo da se zovu “MI, majke mi”.