Novi obrat u slučaju SeverineSamo dvadesetak dana nakon što je u javnosti veliku buru izazvalo rešenje Vrhovnog suda koji je ukinuo odluku splitskog Županijskog suda vezanu za zajedničko starateljstvo Severine Vučković i Milana Popovića nad njihovim sinom, u ovom slučaju, koji je već godinama u fokusu javnosti, ponovno je došlo do (ne)očekivanog obrta.

Severina Vučković i njena advokatica Jasminka Biloš potvrdile su za N1 da je splitski Županijski sud na svojoj sednici održanoj 6. februara ove godine praktično ponovio svoju prethodn pravosnažnu odluku po kojoj su otac i majka 12-godišnjeg dječaka dužni da “roditeljsko pravo obavljaju sporazumno, zajednički i ravnopravno”, a dete, istom odlukom, živi s majkom dok otac ostvaruje prvo na susrete.

Oglasila se Severina: “Slavimo dva rođendana, a borba se nastavlja“

Ovim povodom oglasila se i sama hrvatska pevačica koja je rekla:

„Nisam uopšte očekivala da će splitski Županijski sud tako brzo donijeti novu odluku jer do sada je u mom slučaju, odnosno mog deteta, sve bilo sporo, prepuno nepravde i korupcije. Inače, veliko je slavlje u našoj kući. Slavimo dva rođendana, a borba se nastavlja“, poručila je Severina.

Podsećamo, Vrhovni sud je krajem januar objavio odluku kojom je ukinuo presudu Županijskog suda u Splitu iz jula 2021. pa je starateljstvo vraćeno detetovom ocu, jer veštaci svoj nalaz nisu obrazložili na sudskoj raspravi što su prema zakonu morali učiniti.

Izvor: N1