Kate Middleton objavila da se leči od rakaBritanska princeza od Velsa Kejt Midlton (Kate Middleton) objavila je u petak uveče da je u ranoj fazi lečenja karcinoma koji joj je dijagnostikovan.

Princeza je u video poruci rekla da je otkriće bolesti bilo „veliki šok“ posle nekoliko veoma teških meseci. Ona je, međutim, poslala pozitivnu poruku, navodeći da je dobro i da se svakog dana oseća jače.

Detalji o bolesti nisu otkriveni, a Kensingtonska palata je navela da su u pitanju poverljivi podaci i da će se princeza oporaviti.

Kejt Midlton je u video obraćanju objasnila da u januaru, kada je bila podvrgnuta operaciji abdomena, nije otkriveno da ima karcinom.

„Međutim, testovi posle operacije su otkrili da rak postoji. Moj medicinski tim je zbog toga savetovao da se preventivno podvrgnem hemoterapiji i trenutno sam u ranoj fazi lečenja“, rekla je princeza od Velsa.

Dodala je da je razmišljala o svima onima koji boluju od raka i poručila im da bez obzira koji oblik bolesti imaju ne gube nadu. „Niste sami“, poručila je.

Princeza je rekla da je oporavak od operacije zahtevao vreme i da je njen prioritet sada porodica.

„Vilijam i ja smo radili sve što je u našoj moći da se sa ovim izborimo u privatnosti radi naše mlade porodice… Bilo nam je potrebno vreme da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luju na način koji je odgovarajuć njihovom uzrastu i da ih uverimo da ću biti dobro“, objasnila je Kejt.

Javnosti je poručila da je porodici sada potrebno „neko vreme, prostor i privatnost“.

Posle otkrića šta se zaista dešava s princezom, više se ne očekuje da se Kejt i Vilijam pojave na uskršnjem događaju, koji je trebalo da bude njeno prvo javno pojavljivanje posle operacije.

Palata je saopštila da je razlog prinčevog iznenadnog odsustva sa memorijalne službe krajem februara bilo otkriće dijagnoze koju njegova supruga ima.

Princeza od Velsa je u poslednje vreme bila pod velikim pritiskom javnosti koja se pitala zbog čega je toliko dugo nema u javnosti, niti na društvenim mrežama. Stvar je pogoršao skandal s fotošopiranom fotografijom koju je Kensingtonska palata objavila za Dan majki, a na kojoj je Kejt s decom.

To je pokrenulo brojne teorije i spekulacije, između ostalog i da princ i princeza imaju ljubavnike.

Pre Kejt, rak je dijagnostikovan britanskom kralju Čarlsu Trećem. On je na operaciju prostate otišao ubrzo posle nje, a narednih dana je objavljeno da ima rak, ali nije navedeno koji. Kralj se odmah povukao sa javnih dužnosti i podvrgnuo lečenju.

Izvor: N1