Mladić sa Daunovim sindromom dobio posao u Beogradu: Bio je đak generacije, ovo je njegova pričaMladić Vuk Trajković, koji živi sa Daunovim sindromom dobio je ugovor o zaposlenju na neodređeno na Institutu za reumatologiju.

Trajković (24) je kao đak generacije pre četiri godine upisao fakultet sa željom da postane terapeut, a posle uspešno završenog prvog semestra, na Institutu za reumatologiju započeo je pripravničku obuku.

Direktor Insituta za reumatologiju Predrag Ostojić istakao je da je ta ustanova omogućila Vuku Trajkoviću, fizioterapeutskom tehničaru stručno osposobljavanje u toj ustanovi, odnosno, odrađivanje staža.

"Krajem prošle godine završio je državni ispit i na taj način dobio licencu da radi kao fizioterapeut i upisao se u Komoru medicinskih sestara i tehničara. Potom, zajedno sa porodicom, Vuk je podneo zahtev za stalno zaposlenje, a imajući u vidu da je omiljen kako kod zaposlenih, tako i kod pacijenata, mi smo tu molbu prosledili Ministarstvu zdravlja sa našom molbom da u skladu sa zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanja osoba sa invaliditetom on bude zaposlen kod nas", kazao je Ostojić.

Vuk Trajković poslao je poruku svima da veruju u sebe i zahvalio se svim kolegama i studentima koji su bili uz njega.

"Svima želim da budu samostalni i da tako nastave i znam danas da svako može ovo da doživi. Jako sam srećan, zauvek. Za drugu decu isto tako želim da dobiju rešenje kao i ja", poručio je mladić Vuk Trajković.

Izvor: RTV